Artikel top billede

It-sikkerheden skal forsvares hånd i hånd

Sikkerhedsfirmaerne bliver nødt til at samarbejde i stedet for et bekrige hinanden, lyder det fra en af Danmarks førende sikkerhedsinstitutioner.

It-sikkerhed skal sikres via fællesskaber. Det nytter således ikke noget, at eksempelvis antivirus-producenterne i konkurrencens navn sidder på information, som konkurrenten kunne have gavn af til at højne sikkerheden på brugernes computere.

Sådan lyder budskabet i en ny sikkerhedsrapport for 2010, som DK-Cert netop har offentliggjort.

Under temaerne "styrk forskellene og dyrk samarbejdet" slår organisationen på tromme for solidaritet i bekæmpelsen af it-kriminalitet.

Hårdt år for it-sikkerheden

Rapporten, Trendrapport 2010, konkluderer, at 2010 var et hårdt år for it-sikkerheden.

"Aldrig er der kommet så mange varianter af skadelige programmer på et enkelt år. 34 procent af al malware, der har eksisteret, blev skrevet i 2010, og en af de hidtil mest avancerede trusler så dagens lys i 2010 i form af Stuxnet-ormen, der muligvis havde til formål at sabotere det iranske atomprogram," skriver DK-Cert.

DK-Cert (dansk Computer Emergency Response Team) er en organisation, der holder øje med trusler mod sikkerheden på internettet.

Ny strategi for Danmark A/S

For at løse sikkerhedsopgaven foreslår DK-Cert en tostrenget strategi for virksomheden Danmark.

For det første skal vi sørge for at styrke forskellene, hedder det.

Alle, der arbejder med it-sikkerhed, er forskellige. Nogle er ansat i virksomheders it-funktion, andre sidder i det offentlige, hos internet-udbydere, andre igen er frivillige, men alle arbejder mod det samme mål, og det skal vi blive bedre til at fokusere på.

"Vi deltager i en fælles kamp mod de it-kriminelle, der udnytter tekniske sårbarheder og menneskelig ubetænksomhed til personlig vinding. Uanset vores indbyrdes forskelle kan vi ikke undvære nogen af spillerne i kampen for bedre sikkerhed. Så lad os holde fast ved de forskelle, der er vores individuelle styrker," lyder det fra Shehzad Ahmad, der er leder af DK-Cert.

Den andel del af strategien går ud på at samarbejde i stedet for at bekrige. Alle sikkerhedsfolk skal udnytte deres forskellige styrker i bekæmpelsen af net-kriminalitet både globalt og lokalt.

"Jeg så eksempelvis gerne en større grad af samarbejde mellem antivirus-producenterne. Det ideelle ville være en fælles database over malware, som alle producenter så kunne abonnere på," siger Shehzad Ahmad.

Opfordringen til at vi hånd i hånd kæmper for bedre sikkerhed bunder i dystre tal for it-kriminalitetens udbredelse.

DK-Cert skriver eksempelvis, at it-kriminalitet globalt koster virksomheder 750 milliarder euro, svarende til 5.600 milliarder danske kroner, om året, og at der hver dag er 148.000 pc'er, som får kompromitteret sikkerheden via virus eller botnet-programmer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere