Sådan vil mobilgiganterne kværne Apple iPad

De store drenge fortsætter med at lancere tablet-pc'er, der skal tage kampen op mod Apple iPad. Nye modeller er klar fra Samsung, LG og HTC, og de er snart mulige at købe her i Danmark. Se her hvad der venter.

Det seneste år har budt på så mange lanceringer af tablet-pc'er, at vi her på redaktionen har en redningskrans stående, så vi ikke skal frygte at drukne i syndfloden af pressemeddelelser.

Nu er Samsung, LG og HTC klar med nye modeller, og for Samsung er det faktisk allerede anden bølge og en opfølger til Galaxy Tab, som vi testede i efteråret.

Fællestrækket for de nye tablet-pc'er er, at de snart er mulige at købe i Danmark og ikke blot er papirlanceringer af produkter, som vi aldrig kommer til at se i Danmark.

Samsung Galaxy Tab 10.1

Den første Galaxy Tab fra Samsung var syv tommer, mens den nye model er 10,1 tommer. Skærmen har en opløsning på 1280 gange 800 pixels, og den er naturligvis berøringsfølsom.

Under overfladen banker et Android-hjerte med version 3.0, der er optimeret til tablet-pc'er. Motoren er en dualcore processor på 1 GHz.

Tab'en har indbygget 3G-modem og vejer 599 gram. Samsung Galaxy Tab 10.1 er ude i butikkerne til juni. Prisen er ikke offentliggjort endnu.

Her er en video af Samsung Galaxy Tab 10.1:

LG Optimus Pad

Det er faktisk LG, der leverer den touch-skærm, som bruges i Apples iPad. Derfor er det ikke så mærkeligt, at virksomheden nu gerne vil vise, at den også kan skrue en velfungerende tablet-pc sammen.

LG's model hedder Optimus Pad og har en størrelse på 8,9 tommer med en opløsning på 1280 gange 768 pixel. Den er ligesom Samsungs model udstyret med en dualcore processor på 1 GHz og kører også Android 3.0.

Som en lille bonus er modellen udstyret med dobbeltløbet kamera, der kan optage video og fotos i 3D. 

LG Optimus Pad er ude i butikkerne i løbet af foråret, og prisen vil være 7.350 kroner.

Her er en video af LG Optimus Pad:

HTC Flyer

Taiwanske HTC har tøvet længe, men kaster sig nu ind tablet-kampen.

Det sker med HTC Flyer, der er en syv tommer tablet-pc med en opløsning på 1024 gange 600 pixel, og den kører Android.

HTC Flyer er netop blevet vist frem under mobilmessen Mobile World Congress i Barcelona, hvor den modsat modellerne fra Samsung og LG ikke kørte Android version 3.0, men derimod Android 2.3.

Den vil muligvis blive opdateret til version 3.0 i løbet af foråret ifølge Androidcentral.com.

Tablet-pc'en er udstyret med en 1,5 Ghz processor, og HTC Flyer understøtter Scribe Technology. Det betyder, at du ud over multitouch kan betjene skærmen med en stylus og blandt andet male og tegne i særlige programmer.

HTC Flyer er ude i butikkerne i løbet af foråret, men prisen er endnu ikke offentliggjort.

Her er en video af HTC Flyer:





Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere