Artikel top billede

Prosa til CSC-boss: I ville krig fra begyndelsen

I et åbent brev opfordrer Prosa nu CSC's danske ledelse til at komme til forhandlingsbordet. Det sker efter, at fagforeningen har kritiseret ledelsens handlinger i hårde vendinger.

I et åbent brev til CSC's administrerende direktør, Carsten Lind, opfordrer flere forskellige fagforeninger med CSC-ansatte ledelsen til at komme til forhandlingsbordet.

Men inden opfordringen i brevet falder, kritiseres en række forhold skarpt. Blandt andet finder man det ikke særligt samarbejdsorienteret, at CSC-ledelsen under forhandlingerne har kontaktet andre firmaer med henblik på at udføre strejkeramt arbejde.

"Det virker ærligt talt ikke oprigtigt og løsningsorienteret, at CSC samtidig med, at man initierer forhandlinger, i den grad forbereder sig på en konflikt, frem for - med alle midler - at lægge en reel energi bag at lykkes med selve overenskomstforhandlingerne," skriver fagforeningerne i brevet.

Her nævner man ud over Miracle, hvis direktør, Mogens Nørgaard, har sagt ja til at udføre strejkeramt arbejde for CSC, også virksomheden Segmenta, som angiveligt også skulle være blevet kontaktet.

Indiere spøger

Også andre handlinger af CSC-ledelsen får kritik af fagforeningsfolkene.
 
"Signalerne er desværre heller ikke til at tage fejl af, når det samtidigt meldes ud i virksomheden, at man nu vil intensivere Off Shoring-aktiviteterne," skriver de i brevet.

"Vore kolleger fortæller om konkrete situationer, hvor de skal overdrage viden og opgaver til kolleger fra Indien, således at disse vil være "selvkørende" fra 1. juni 2011. Sammenfaldet med ophør af konfliktbegrænsningerne for PROSA/CSC er næppe tilfældigt valgt," skriver fagforeningen.

Afslutningsvis opfordrer man CSC-ledelsen, som man ikke kan genkende i forhold til ovenstående handlinger, til at komme til forhandlingsbordet igen.

Prosa: De ville krigen
I et interview med Computerworld fortæller næstformand Hanne Lykke Jespersen fra Prosa, at man ikke vil lave blokader eller andre voldsomme indgreb over for de virksomheder, der måtte vælge at lave strejkeramt arbejde.

I stedet vil man sætte ind med dialog, siger hun.

"Vi er i kontakt med en stribe konsulenthuse og vil også tale med Mogens Nørgaard (Miracle, red.)," siger Hanne Lykke Jespersen.

For Prosa-næstformanden mener nemlig, at Miracle-bossen har misforstået konflikten.

"For det første er det slet ikke os, der ville konflikten. Vi blev lockoutet og måtte til sidst svare igen med strejke."

"Men CSC har åbenbart villet krig, som de planlagde lang tid tilbage, kan man læse ud af, hvornår virksomheder blev spurgt, om de ville lave strejkeramt arbejde for selskabet," siger Hanne Lykke Jespersen.

Hun peger desuden på, at konflikten handler om meget andet end lønforhold, hvor Prosa, ifølge Hanne Lykke Jespersen, har går med til forringelser på fem til 10 procent.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra CSC's Carsten Lind eller Segmenta.

Se brevet fra Prosa til CSC

Att. Carsten Lind 24. februar 2011
CSC Danmark A/S

Å B E N T B R E V

Kære Carsten Lind

Det er med stor bekymring, at vi - gennem pressen - erfarer, at CSC´s ledelse tilsyneladende har forudkonteret med, at overenskomstforhandlingerne med PROSA/CSC skulle ende i en konflikt.

Vi kan se, at administrerende direktør Mogens Nørgaard fra firmaet Miracle A/S meddeler at han forud for forhandlingsforløbet med PROSA/CSC personligt er blevet kontaktet af CSC med henblik på at overtage evt. konfliktramte opgaver. Det samme synes at være gældende for firmaet Segmenta A/S og angiveligt også andre konkrete firmaer.

Det virker ærligt talt ikke oprigtigt og løsningsorienteret, at CSC samtidig med at man initierer forhandlinger, i den grad forbereder sig på en konflikt, frem for - med alle midler - at lægge en reel energi bag at lykkes med selve overenskomstforhandlingerne.
Det signal vidner hverken om den store vilje til dialog med medarbejderrepræsentanterne eller vilje til at opretholde og vedligeholde de eksisterende aftaler med personalegrupperne i CSC.

Signalerne er desværre heller ikke til at tage fejl af, når det samtidigt meldes ud i virksomheden, at man nu vil intensivere Off Shoring aktiviteterne.
Vore kolleger fortæller om konkrete situationer, hvor de skal overdrage viden og opgaver til kolleger fra Indien, således at disse vil være "selvkørende" fra 1. juni 2011. Sammenfaldet med ophør af konfliktbegrænsningerne for PROSA/CSC er næppe tilfældigt valgt.

Vi er optaget af, at CSC skal være en ordentlig og redelig arbejdsplads, og det forudsætter, at der er respekt om alle medarbejderne og deres respektive aftalevilkår, uanset om man er PROSA-medlem, Metal-medlem, Ingeniør, Akademiker m.v.

De nedenfor underskrivende foreninger/klubber er bekymrede for, hvor CSC´s ledelse er på vej hen med vores fælles arbejdsplads.
Vi genkender ikke den nuværende version af CSC i Danmark og anbefaler, at ledelsen i Danmark udviser beslutningskraft og vender tilbage til forhandlingsbordet sammen med PROSA/CSC, så det sikres at også denne overenskomst kan fornyes og virksomheden hurtigst muligt kan komme tilbage til en hverdag, hvor vi sammen kan fokusere på vækst - med tryghed.

Med venlig hilsen

PROSA/SAS, ADC, IDC, FORA, HK/Luftfart,

Dansk Metal Tele Øst Casing og PROSA/CSC




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere