Artikel top billede

Morten Christiansen mener, at lykkeriddernes strategi med at blive opkøbt er en usund dimension i mobilbranchen.

Besked til Onfone: Glem drømmen om at blive solgt

3's topchef stiller sig nu op i køen af teledirektører, der håber på, at Onfone ikke bliver købt op.

Prisen for at tale i mobiltelefon er det seneste halve år faldet, efter at lavpris-selskabet Onfone har markedsført sig heftigt på sine taletidspakker.
 
Indtil videre har Onfone hentet over 150.000 kunder ind i butikken på konceptet, men alligevel kører selskabet med underskud.
 
Konsekvensen er, at der bliver taget værdi ud af markedet, og dermed bliver kagen, som alle selskaberne forsøger at få et stykke af, mindre.
 
Der har derfor været rejst det spørgsmål i mobilbranchen, om det ikke var billigere at købe Onfone ud, så presset på priserne blev dæmpet. Men skulle Onfone blive købt, så bliver det ikke af mobilselskabet 3, fortæller selskabets topchef.
 
"Selskabet passer ikke ind i vores portefølje. Det er et 2G-produkt (tale- og sms-kunder, red.)," siger 3's administrerende direktør, Morten Christiansen.
 
3 markedsfører sig som et selskab med et stærkt datanetværk, mens Onfone indtil for nylig kun slog sig op på taletid og sms'er, der ikke stiller store krav til netværkshastigheder. 20. december sidste år valgte Onfone dog også at inkludere data i sine taletidspakker.  

Siger nej til Onfone
 
Historisk set har der på det danske mobilmarked været en lang række lykkeriddere, der har etableret et mobilselskab, støvsuget markedet for kunder for derefter at sælge hele biksen til en af de tre store, TDC, Telenor og Telia. Eksempelvis skete det med Telmore, CBB Mobil og Bibob.

Det har hver gang været til stor irritation for de store mobiloperatører, at et mobilselskab, der kun har det ene formål at blive solgt til højestbydende, dermed bliver belønnet for at tage værdi ud af markedet til skade for de etablerede selskaber.  
 
De tre store har dog været aktive i medierne for at meddele, at denne gang har de ikke til sinde at købe selskabet. Senest Telenors nordiske koncerndirektør, Kristin Skogen Lund, der til Business.dk udtalte:
 
"Jeg håber faktisk, at dette bliver denne ene gang, hvor man må statuere et eksempel på, at det ikke går. Ingen er tjent med det."
 
Det er udmeldinger, der glæder Morten Christiansen.
 
"Jeg er enig med konkurrenterne i, at det er en usund dimension i markedet at håbe på at slippe af sted med den model (Onfones strategi, red.)," siger han.
 
Onfones administrerende direktør og stifter, Morten Strunge, har dog tidligere sagt, at selskabet til april eller maj får en positiv drift, og at det derfor er muligt at køre selskabet videre uden at sælge det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere