Konkurrence: Vind et it-stipendium til 250.000 kroner

Deltag i konkurrencen om et scholarship til eMBA-programmet, MMT (Master in Management of Technology), på DTU til en værdi af 250.000 kroner, og få ledelselsesværktøjerne til at ændre verden.

Advarsel: Der er ingen nemme veje og 10-punkts lister i denne artikel. Kun udsigt til hårdt arbejde, som til gengæld kan bringe læserne og vinderen af konkurrencen til tops.
 
Der kommer i ledelsesudvikling stadig mere fokus på anvendelsen af it i ledernes arbejde med strategier, visioner og processer. Men der er fortsat en udfordring i at sikre ledere med en teknologisk baggrund den forretningskompetence, som sætter dem i stand til sparre med chefkollegerne og komme i betragtning til at lede dem.
 
MMT-programmet
Det har DTU siden 1998 arbejdet på at gøre noget ved med eMBA-programmet Master in Management of Technology eller MMT.

236 ledere fra it-branchen, it-afdelinger og andre teknologiorienterede virksomheder er siden kommet igennem den 21 måneder lange uddannelse.
 
Igen i år står Computerworld sammen med NNIT, DONG, KMD og DTU bag et scholarship, som betaler for deltagelsen på hold 14 på eMBA-uddannelsen Master in Management of Technology. Uddannelsen har studiestart den 25. august 2011.
 
En gammel drøm
"MMT er udsprunget af en gammel drøm i Akademiet for Tekniske Videnskaber. Akademiet vil gerne hjælpe højtuddannede teknikere og ingeniører med at bliver superdygtige til forretningsdrevet innovation."
 
Sådan fortæller associeret professor og leder af MMT-programmet, Mads Christoffersen. Han understreger, at det er værdiskabelsen, som er i fokus.
 
"Der er relativt flere af vores alumner, som får deres topjob, fordi de har taget deres MBA. Ledere med en traditionel cand. merc-baggrund er langt mere fleksible end ingeniøren eller datalogen, som oftest er låst til et bestemt område, med mindre de flytter sig ved hjælp af en MBA," siger Mads Christoffersen. 
 
13 års erhvervserfaring
Den gennemsnitlige erhvervserfaring blandt de studerende på MMT er 13 år. Og det er netop denne store pulje af erfaring, som er fundamentet under uddannelsen sammen med den viden, som DTU og de udenlandske partnere fylder på.
 
"Man skal kunne vokse og udvikle sig som leder og menneske. For ledelse er en praktisk disciplin, som skal bruges. Men uddannelse kan give lederne muligheden for at udvikle lederegenskaber," siger Mads Christoffersen.
 
Forretningsstrategi uden it
Det er der god brug for at ledere med en teknologisk baggrund gør. 2010-udgaven af IT i Praksis fra Dansk IT og Rambøll Management Consulting viser, at 64 procent af de største danske virksomheder, udvikler forretningsstrategien før og lader den guide it-strategien, mens yderligere knap hver tiende virksomhed ikke lader it-strategien påvirke af forretningsstrategien.
 
I 63 procent af disse virksomheder betyder forretningskulturen ifølge IT i Praksis, at de forretningsansvarlige bestemmer strategi og mål og først herefter beder it-afdelingen om at løse opgaven.  I 39 procent ser de forretningsansvarlige primært it som en omkostning og ikke som et aktiv i gennemtænkning af forretningsmuligheder eller effektiviseringsmuligheder.
 
"I en konkurrencedygtig virksomhed i 2010 kræves det, at it er med fra starten, når der skal tilrettelægges løsninger i forbindelse med forretningsmuligheder, når det planlægges, hvordan de skal realiseres og måles."

Sådan konkluderer IT i Praksis afsnittet om forretningsprocesser og arkitektur med en næsten klar opfordring til fremtidens it-ledere om at ændre verden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere