Artikel top billede

Fem skuffelser ved Apples nye iPad 2

Selvom den nye iPad er god nok til at slå de fleste konkurrenter af pinden, så har Apple stadig udeladt en del funktioner, som vi ellers havde håbet på.

Computerworld News Service: Apples iPad 2 er ganske rigtigt den lettere, tyndere og hurtigere tablet, som vi alle forventede, men det er altså ikke nogen revolution.

Hvis 2011 handler om iPad 2, så følger her de ting, vi vil brokke os over indtil 2012.

Du er stadig bundet til iTunes

Dave Schumaker fra gdgt stak i en Twitter-besked til Apple med en bidende bemærkning:

"iPad'en er en sand post-pc-enhed. Hvad er det første, man gør, når man tænder for en iPad? Sætter den til pc'en."

Selv hvis man aldrig får brug for at synkronisere media fra computeren til iPad'en, så skal man stadig bruge iTunes på pc eller Mac for at holde tablet-pc'ens software opdateret. Det bør der laves om på.

Softwaren er stort set det samme

Apple har tilføjet en del ting i iOS 4.3, blandt andet iTunes Share og mulighed for at låse skærmen, så den ikke roterer.

Men set i forhold til Androids Honeycombs widget support, HP TouchPads forrygende samarbejde med WebOS-telefoner og BlackBerry Playbooks kraftfulde multitasking, så ligner iPad'en mere end nogensinde før en overdimensioneret iPod Touch.

Vi må satse på, at iOS 5 bringer de nødvendige forandringer.

Ikke noget MobileMe

Da MobileMe blev droppet i butikkerne, virkede det som et sikkert sats at gætte på afsløringen af en gratis version til Apples iPad 2-event.

Rygtemagerne forudsagde en digital 'locker' til multimedia og måske endda trådløs synkronisering med iTunes. Men sådan blev det ikke.

Dyre dongles

Vil du gerne forbinde din iPad til et fjernsyn via HDMI? Så bliver det lige godt 200 kroner for en Apple Digital AV Adapter. Vil du gerne overføre foto direkte til iPad uden om iTunes? Det koster cirka 160 kroner for Apples iPad Camera Connection Kit.

Måske er det lidt forkælet at brokke sig, når nu iPad 2's nærmeste konkurrent, Motorolas Xoom til næsten 4.500 kroner ikke kommer i nærheden af prisen for selve tablet-pc'en, men næsten 400 kroner for to forbindelser virker en lille smule unfair.

Intet Retina display

Den kommer lavest på listen, eftersom rygtet om et display, der ville fordoble iPad'ens opløsning, mere eller mindre var aflivet på forhånd.

Men der skal helt sikkert nok være dem, der fravælger iPad 2 i håbet om en skærmopløsning, der kan fylde øjnene med glædestårer. Heldigt for dem, er iPad 3-spekulationerne allerede godt i gang.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere