Artikel top billede

250.000 studerendes oplysninger lækket på nettet

En kvart million danske studerendes private oplysninger - inklusive intimt sladder om scoringer - er blevet lækket på nettet.

Cirka 250.000 danske studerendes private oplysninger fra 'Blå Bog' er blevet lækket på nettet, skriver Version 2.

Lækket skyldes ifølge sitet en dårligt kodet webløsning på online-løsningen blaabog.com, hvor studerende på de danske ungdomsuddannelser selv kan oploade tekst, billeder og lignende, som klassekammeraterne får adgang til.

Det er ifølge Version 2 imidlertid ikke kun klassekammeraterne, der har haft adgang til oplysningerne.

En enkel udskiftning af et ID-nummer i url'en har nemlig været nok til at få adgang til andre elevers oplysninger.

I de fleste tilfælde kan man få adgang til elevernes navn, adresse, emailadresse og telefonnummer. Hertil kommer oplysninger om øgenavne, pinligheder, scoringer og lignende.

Jens Eriksen, der er administrerende direktør i selskabet A J Eriksen, der står bag løsningen, siger til Version 2, at en læk af denne art ikke må finde sted.

"Jeg tror, det er en tekniker, der kortvarigt har lukket op. Det er rigtig nok, at der har været et hul, men jeg ved, det har været noget midlertidigt, og jeg kan garantere dig, at hullet blev lukket lige med det samme,« siger Jens Eriksen til sitet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere