Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Din pc er under angreb: Her er historien om malware

Windows har gennem 20 år været mål for hundredetusindvis af malware-angreb. Tag med på turen fra de første fumlende virusser til fremtidens avancerede angrebssystemer.

I mange år har virusser, malware og hackerangreb været en naturlig af enhver normal it-brugers hverdag og noget, som man skulle forholde sig til.

Sådan har det været siden it-tidernes morgen, hvor det, der skulle blive verdens ubetinget mest udbredte styresystem, Microsoft Windows, så dagens lys.

I begyndelsen var der tale om fumlende virusser, der over tiden har udviklet sig avancerede angrebssystemer, der har trukket en hel industri med sig, som omsætter for betydelige beløb.

Få overblikket over malware-angrebene på Windows gennem de seneste 20 år.

Klik på hvert enkelt afsnit herunder for at få mere at vide.


Del 1: De første fumlende vira-angreb
Gennem 20 år er verdens mest udbredte styresystem, Microsofts Windows, blevet bombet igennem af malware. De første angreb var simple, men skabte stor ravage.


Del 2: De frygtede macro-vira
Microsofts Windows er gennem 20 år blevet hamret igennem af tusindvis af angreb. Udviklingen begyndte for alvor at tage fart med udviklingen af macro-viraene. Kan du huske, hvor slemme de var?


Del 3: Meddelelserne angriber
Microsofts Windows har været mål for hundredetusindvis af angreb gennem 20 år. Udviklingen tog en skarp drejning med lanceringen af den berygtede Chernobyl-virus.


Del 4: Botnettets begyndelse
Fremkomsten af de frygtede botnet blev et vendepunkt i den ravage, som malware kunne anrette i Windows-miljøet. Følg med i gennemgangen af 20 års malware på Windows.


Del 5: Windows slår revner
Hackerne begyndte i 2001 at gå målrettet efter sikkerhedshullerne i Windows. Følg med i Computerworlds gennemgang af malwaren som angrebsvåben mod Windows.


Del 6: Malware som en industri
Malware er blevet til en regulær industri, der tiltrækker investorer og pengefolk. Følg med i Computerworlds gennemgang af 20 års malware rettet mod Microsofts Windows.


Del 7: Her er fremtidens angreb
Med 20 års erfaringer i bagagen er malware-industrien blevet effektiv og professionel. Men det er langt fra slut endnu. Se her, hvad du fremover kan vente dig af angreb på din Windows-computer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere