Artikel top billede

Foto: Mads Elkær. (Foto: Mads Elkær)

Tæt på baltisk hovedpine: Bagger ville østpå

IT Factory var på indkøbstogt i Litauen, hvor Stein Bagger og Asger Jensby mødtes med folk tæt på Litauens premierminister.

IT Factory kunne være gået hen og blevet en større baltisk hovedpine.

Således fremgår det af et bestyrelsesmødereferat fra selskabet fra oktober 2006, at IT Factory samme år forhandlede om at købe mellem 33 og 44 procent af it-selskabet Alna, der har hovedsæde i Litauen samt filialer i Letland, Estland og Polen.

Prisen skulle ifølge et bestyrelsesmødereferat fra IT Factory være "3 M€. 1M€ cash; rest on earn-out".

Betalingen svarer til i alt omkring 22 millioner danske kroner. Earn-out betaling, er en betaling, der falder, når eller hvis en virksomhed opnår en given omsætning, overskud, eller lignende.
Men millionhandlen blev aldrig til noget, oplyser administrerende direktør Thomas Milaknis fra Alna Group til Computerworld.

"Vi afviste tilbuddet, da det ikke var tilstrækkeligt," siger Thomas Milaknis.

Han fortæller videre, at både Asger Jensby og Stein Bagger personligt forhandlede med aktionærerne bag Alna.

Ifølge bestyrelsesmødereferatet forventede IT Factory-folkene handlen gennemført inden årsskiftet 2007.

En af de største aktionærer hos Alna Group, der i dag har omkring 420 ansatte og en omsætning på cirka 150 millioner kroner, er Valentinas Milaknis, som i en periode var rådgiver for landets premierminister.

Mistanke om urent trav

Valentinas Milaknis og Alna Group var i begyndelsen af år 2000 tæt på en skandale om mistanke om urent trav i forbindelse med handler med en offentlig institution i landet.

Selskabet Etnomedijos Intercentras, som Alna Group var underleverandør til, fik to ordrer på tilsammen 7 millioner euro, svarende til 52 millioner danske kroner.

Imidlertid fik kontrolmyndigheder mistanke om, at konditionerne for tildelingen af kontrakterne ikke var i orden. Prisen var for høj, og selskabet havde fået tildelt ordren, inden den formelle procedure hos institutionen var færdig.

Siden blev det afsløret, at hovedaktionæren hos Etnomedijos Intercentras havde været på ferie med direktøren for den offentlige institution. Derfor måtte direktøren fratræde.

Thomas Milaknis bedyrer dog, at Valentina Milakinis intet havde med det at gøre.

"Som rådgiver for premierministeren har han (Valentina Milaknis, red.) aldrig været involveret i nogen af ​​de offentlige indkøb eller udbud. Derudover deltog han ikke i ledelsen af Alna på daværende tidspunkt," siger Thomas Milaknis.

Valentina Milaknis fortalte da også dengang, at inddragelsen af hans navn og Alna Group var politiske drillerier. Selskabet blev da heller ikke videre efterforsket.

Længere tids samarbejde

Efter handlen mellem IT Factory og Alna Group gik i vasken på den anden side af oktober 2006, arbejdede de to firmaer dog sammen. Af et bestyrelsesmødereferat fra IT Factory fra december 2006 står:

"Alna Solutions har næsten afsluttet ERP Analytics, og de har leveret i henhold til omfang og tidsplan".

Men i maj 2007 lader det til at være slut.

"Fremtidig arbejde med Alna usandsynligt," står der kortfattet i et bestyrelsesmødereferat fra dengang.

I dag forklarer Thomas Milaknis lidt mere om samarbejdet.

"Vi outsourcede softwareudvikling for dem. Jeg tror, ​​det stoppede, fordi vi stoppede handlens proces på grund af urimelige tilbudte betingelser," siger Thomas Milaknis.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere