Artikel top billede

ESDH-klub går i udbud: It-system til syv kommuner

Syv kommuner og en region, der alle er medlemmer af en fælles ESDH-klub, skal i udbud. Klubben dropper SKI.

Et større ESDH-udbud (elektronisk sags- og dokumenthåndteringssystem, red.) er på trapperne.

Brugerklubben SBSYS med syv kommuner og Region Midtjylland som medlemmer vælger SKI fra og vil selv gå i EU-udbud.
 
"Brugerklubben SBSYS har taget SKI's vejledning til efterretning, og er som følge heraf i gang med at tilrettelægge et udbud," siger Helle Berg, chefkonsulent for digitalisering i Struer Kommune og formand for forretningsudvalgtet hos SBSYS.

Klubbens medlemmer er Struer, Hjørring, Vejle, Hedensted, Faaborg-Midtfyn og Mariagerfjord Kommune og altså Region Midtjylland.

I alt står seks it-leverandører opført som partnere på klubbens hjemmeside. Firmaerne leverer forskellige ydelser til klubben.

De seks er: SKI-godkendte Ditmer, Bording Data A/S, ProOffice, Traen Informationssystemer A/S, Xerox og Unified:Doc.

"SBSYS uden EU-udbud"

Det er endnu for tidligt at sige noget om værdien af den formodentlig større kontrakt, der nu kommer i udbud. Planen er at sende selve opgaven med at videreudvikle og vedligeholde SBSYS i udbud. 

Klubben var tilsluttet SKI's rammeaftale 02.18. Her valgte man at lave direkte tildeling, hvilket strider mod reglerne, som SKI siden har måttet sande fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. 

ESDH-klubben fik i øvrigt lavet et juridisk notat fra firmaet Bender Von Haller Dragsted, der er at finde på klubbens hjemmeside under punktet "SBSYS uden EU-udbud".

I notatet fra 24. juni 2010 er konklusionen:

"... en offentlig myndighed kan opnå adgang til at bruge SBSYS uden afholdelse af et selvstændigt forudgående EU-udbud."

I notatet skriver advokatfirmaet dog også, at man anbefaler medlemmerne af klubben at få en vejledende udtalelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Men nu vælger klubben altså, at lave et selvstændigt udbud uden om SKI.

Samtidig oplyser klubben, at man ikke har modtaget klager over den direkte tildeling under SKI fra andre leverandører.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere