Artikel top billede

Arrogant Adobe hæmmer it-sikkerheden

Adobe har gennem årtier haft monopolstatus og er derfor ikke blevet presset til at forbedre sikkerheden i firmaets produkter. Den går ikke længere.

Manglende sikkerhed i Adobes produkter er et konstant tilbagevendende problem for de mange millioner brugere og ikke mindst Flash og PDF-produkterne rammes hårdt.

Adobe-navnet er efterhånden blevet synonymt med opdateringer af applikationer, og det ry forsøger firmaet nu at gøre noget ved.

Monopol på grafik

Grafikgiganten har i årtier haft noget nær monopol på den grafiske produktion blandt professionelle og som leverandør af programmer, der kan fremvise det grafiske indhold for almindelige brugere både på desktoppen og i browseren.

"Adobe har qua sin status været lidt arrogante, og det er gået ud over sikkerheden," siger sikkerhedsekspert Peter Kruse fra firmaet CSIS.

"De har ikke været bekymrede for, om deres produkter blev fravalgt af brugerne, fordi de altid har siddet så fast i sadlen. Derfor har de været langsomme i optrækket."

Sikkerhedsmanden påpeger to primære svagheder ved Adobes populære produkter.

For det første er de meget komplekse, og for det andet bygger de på kode, der er udviklet flere år tilbage på et tidspunkt, hvor sikkerheden ikke var så meget i fokus.

"Produkter som Adobe Reader eller Flash har svagheder, der er nedarvet langt tilbage i tiden og bare venter på, at de bliver opdaget af net-kriminelle. Man burde kaste koden op i luften og stykke den sammen på en mere tidssvarende måde," vurderer Peter Kruse.

Bedre tider, men..

Adobe har dog fået langt mere fokus på sikkerheden, hvilket understreges af, at firmaets sikkerhedsafdeling har fordoblet kapaciteten gennem de sidste par år.

"Firmaet kan ikke ignorere, at de forbindes med ringe sikkerhed, det er en umulighed i dag, hvor både pressen og sikkerhedsbranchen er så åbenmundede," siger Peter Kruse.

"Producenterne har også en stor medansvar, og når de tjener penge på brugerne, skal de også sørge for at tingene er i orden."

Trods opstramningerne vurderer Peter Kruse, at vi kommer til at se flere sårbarheder i den kommende tid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere