Arrogant Adobe hæmmer it-sikkerheden

Adobe har gennem årtier haft monopolstatus og er derfor ikke blevet presset til at forbedre sikkerheden i firmaets produkter. Den går ikke længere.

Manglende sikkerhed i Adobes produkter er et konstant tilbagevendende problem for de mange millioner brugere og ikke mindst Flash og PDF-produkterne rammes hårdt.

Adobe-navnet er efterhånden blevet synonymt med opdateringer af applikationer, og det ry forsøger firmaet nu at gøre noget ved.

Monopol på grafik
Grafikgiganten har i årtier haft noget nær monopol på den grafiske produktion blandt professionelle og som leverandør af programmer, der kan fremvise det grafiske indhold for almindelige brugere både på desktoppen og i browseren.

"Adobe har qua sin status været lidt arrogante, og det er gået ud over sikkerheden," siger sikkerhedsekspert Peter Kruse fra firmaet CSIS.

"De har ikke været bekymrede for, om deres produkter blev fravalgt af brugerne, fordi de altid har siddet så fast i sadlen. Derfor har de været langsomme i optrækket."

Sikkerhedsmanden påpeger to primære svagheder ved Adobes populære produkter.

For det første er de meget komplekse, og for det andet bygger de på kode, der er udviklet flere år tilbage på et tidspunkt, hvor sikkerheden ikke var så meget i fokus.

"Produkter som Adobe Reader eller Flash har svagheder, der er nedarvet langt tilbage i tiden og bare venter på, at de bliver opdaget af net-kriminelle. Man burde kaste koden op i luften og stykke den sammen på en mere tidssvarende måde," vurderer Peter Kruse.

Bedre tider, men..
Adobe har dog fået langt mere fokus på sikkerheden, hvilket understreges af, at firmaets sikkerhedsafdeling har fordoblet kapaciteten gennem de sidste par år.

"Firmaet kan ikke ignorere, at de forbindes med ringe sikkerhed, det er en umulighed i dag, hvor både pressen og sikkerhedsbranchen er så åbenmundede," siger Peter Kruse.

"Producenterne har også en stor medansvar, og når de tjener penge på brugerne, skal de også sørge for at tingene er i orden."

Trods opstramningerne vurderer Peter Kruse, at vi kommer til at se flere sårbarheder i den kommende tid.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere






Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.