Artikel top billede

Arrogant Adobe hæmmer it-sikkerheden

Adobe har gennem årtier haft monopolstatus og er derfor ikke blevet presset til at forbedre sikkerheden i firmaets produkter. Den går ikke længere.

Manglende sikkerhed i Adobes produkter er et konstant tilbagevendende problem for de mange millioner brugere og ikke mindst Flash og PDF-produkterne rammes hårdt.

Adobe-navnet er efterhånden blevet synonymt med opdateringer af applikationer, og det ry forsøger firmaet nu at gøre noget ved.

Monopol på grafik

Grafikgiganten har i årtier haft noget nær monopol på den grafiske produktion blandt professionelle og som leverandør af programmer, der kan fremvise det grafiske indhold for almindelige brugere både på desktoppen og i browseren.

"Adobe har qua sin status været lidt arrogante, og det er gået ud over sikkerheden," siger sikkerhedsekspert Peter Kruse fra firmaet CSIS.

"De har ikke været bekymrede for, om deres produkter blev fravalgt af brugerne, fordi de altid har siddet så fast i sadlen. Derfor har de været langsomme i optrækket."

Sikkerhedsmanden påpeger to primære svagheder ved Adobes populære produkter.

For det første er de meget komplekse, og for det andet bygger de på kode, der er udviklet flere år tilbage på et tidspunkt, hvor sikkerheden ikke var så meget i fokus.

"Produkter som Adobe Reader eller Flash har svagheder, der er nedarvet langt tilbage i tiden og bare venter på, at de bliver opdaget af net-kriminelle. Man burde kaste koden op i luften og stykke den sammen på en mere tidssvarende måde," vurderer Peter Kruse.

Bedre tider, men..

Adobe har dog fået langt mere fokus på sikkerheden, hvilket understreges af, at firmaets sikkerhedsafdeling har fordoblet kapaciteten gennem de sidste par år.

"Firmaet kan ikke ignorere, at de forbindes med ringe sikkerhed, det er en umulighed i dag, hvor både pressen og sikkerhedsbranchen er så åbenmundede," siger Peter Kruse.

"Producenterne har også en stor medansvar, og når de tjener penge på brugerne, skal de også sørge for at tingene er i orden."

Trods opstramningerne vurderer Peter Kruse, at vi kommer til at se flere sårbarheder i den kommende tid.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere