Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC opgiver kamp mod nyt fibernet på Bornholm

Efter massive protester mod et nyt fibernet på Bornholm opgiver TDC nu at forfølge sagen.

Det står nu klart, at virksomheden Bornholms Fibernet får 4,2 millioner kroner i statsstøtte til at udrulle et fibernet til cirka 1.000 husstande.
 
Støtten til projektet kommer efter et længere slagsmål, hvor Danmarks største teleselskab, TDC, har protesteret imod det kommende fibernet, der skal forbinde fire små byer på det vestlige Bornholm.
 
Men nu, hvor afgørelsen er truffet, undlader TDC at gøre mere ved sagen.
 
"Vi har haft rig mulighed for at gøre vores synspunkter gældende i denne her sag," siger pressechef Lasse Bastkjær Jensen fra TDC. 
 
Har kæmpet siden oktober
TDC har siden oktober sidste år forsøgt at bremse projektet, fordi teleselskabet finder det konkurrenceforvridende, at der bliver brugt offentlige midler til at bygge et bredbåndsnet i et område, hvor TDC i forvejen har et net gravet ned.
 
Desuden har teleselskabet kritiseret, at det lokale elværk Østkraft optræder som partner i den ansøgning om statsstøtte, som nu er blevet imødekommet. Elværket er kommunalt ejet og må derfor i henhold til kommunalfuldmagten samt elforsyningsloven ikke udrulle fibernet.
 
Bornholms Vækstforum indstillede i november sidste år nettet til statsstøtte, og derefter var det op til Erhvervs- og Byggestyrelsen at vurdere, hvorvidt projektet egner sig til statsstøtte. Og det egner sig, har styrelsen nu vurderet.
 
Dermed er vejen banet for projektet, der går under navnet Bornholms Fibernet. Det nye fibernet, som har bornholmerne gårdejer Ole Kofod og entreprenør Hans Bech i ryggen, skal forbinde 1.000 hjem i de fire byer Hasle, Muleby, Sorthat og Nyker.
 
Samlet set beløber projektet sig til cirka 14 millioner kroner, hvoraf de 10 millioner kroner er privatfinansierede.

Læs alt om sagen her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere