Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen.

TDC opgiver kamp mod nyt fibernet på Bornholm

Efter massive protester mod et nyt fibernet på Bornholm opgiver TDC nu at forfølge sagen.

Det står nu klart, at virksomheden Bornholms Fibernet får 4,2 millioner kroner i statsstøtte til at udrulle et fibernet til cirka 1.000 husstande.
 
Støtten til projektet kommer efter et længere slagsmål, hvor Danmarks største teleselskab, TDC, har protesteret imod det kommende fibernet, der skal forbinde fire små byer på det vestlige Bornholm.
 
Men nu, hvor afgørelsen er truffet, undlader TDC at gøre mere ved sagen.
 
"Vi har haft rig mulighed for at gøre vores synspunkter gældende i denne her sag," siger pressechef Lasse Bastkjær Jensen fra TDC. 
 
Har kæmpet siden oktober
TDC har siden oktober sidste år forsøgt at bremse projektet, fordi teleselskabet finder det konkurrenceforvridende, at der bliver brugt offentlige midler til at bygge et bredbåndsnet i et område, hvor TDC i forvejen har et net gravet ned.
 
Desuden har teleselskabet kritiseret, at det lokale elværk Østkraft optræder som partner i den ansøgning om statsstøtte, som nu er blevet imødekommet. Elværket er kommunalt ejet og må derfor i henhold til kommunalfuldmagten samt elforsyningsloven ikke udrulle fibernet.
 
Bornholms Vækstforum indstillede i november sidste år nettet til statsstøtte, og derefter var det op til Erhvervs- og Byggestyrelsen at vurdere, hvorvidt projektet egner sig til statsstøtte. Og det egner sig, har styrelsen nu vurderet.
 
Dermed er vejen banet for projektet, der går under navnet Bornholms Fibernet. Det nye fibernet, som har bornholmerne gårdejer Ole Kofod og entreprenør Hans Bech i ryggen, skal forbinde 1.000 hjem i de fire byer Hasle, Muleby, Sorthat og Nyker.
 
Samlet set beløber projektet sig til cirka 14 millioner kroner, hvoraf de 10 millioner kroner er privatfinansierede.

Læs alt om sagen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.