Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Nu kan du få musikernes foretrukne øretelefoner

Logitechs stærke Ultimate Ears-øretelefoner kommer efter lang tid til Danmark.

Lydfirmaet Ultimate Ears professionelle øretelefoner har i mange år været førstevalget blandt mange rock- og popstjerner.

I 2002 sprang de ind på forbrugermarkedet, og efter at Logitech overtog selskabet for over to år siden, kan danskerne nu omsider få fingre i de kompetente in-ear-øretelefoner fra Ultimate Ears neddroslede forbrugerserie.

Fælles for de mange varianter er, at de isolerer med 26 decibel ved hjælp af såkaldt passiv isolation. Det betyder i bund og grund, at de fungerer som en slags prop, idet de fylder øret ud og lukker af for omgivelserne.

En kort test viste, at de klarer den opgave ganske udmærket, og lydkvaliteten tegner lovende.

Svagthørende trommeslager

Ultimate Ears blev oprindeligt grundlagt i 1995 af Jerry Harvey, der var lydingeniør for heavyrockbandet Van Halen.

Anledningen var dengang, at trommeslager Alex Van Halen havde mistet en stor del af sin hørelse, hvorfor han ikke ville tage på tur, medmindre der blev udviklet noget bedre udstyr.

Siden er de temmeligt dyre brugertilpassede øretelefoner blevet meget udbredte i musikerkredse, hvor custom-modellerne starter ved priser på omkring 3000 kroner.

Forbrugermodellerne bygger på teknologien fra de professionelle, og kongen af forbrugerserien er den semi-professionelle TripleFi 10-model, der er prissat til 1800 kroner.  

Den fylder temmelig meget for et in ear-headsæt, men rummer også tre separate højtalerenheder og et integreret passivt delefilter, der skal sørge for at sende frekvenserne de rette steder hen.

Den billigste model kommer til at koste 179 kroner, og derimellem ligger fire andre modeller, hvoraf nogle kan fås med kontrolknapper på ledningen (vi).

Logitechs egne store salgshåb er 400vi og den bøjleudstyrede 300/300vi, som begge er udstyret med membranhøjtalere.

400vi-modellerne koster 600 kroner, mens 300'eren ligger 450 kroner inklusiv kontrolknapper og 350 uden. 
 
Sanger foretrækker den billige
Til præsentationen af øretelefonerne kom The Loft-forsangeren Jacob Weise Hellum, der selv bruger et professionelt Ultimate Ears-sæt, med sin vurdering af forbruger-udgaverne. 

Lidt overraskende fandt han personligt 400vi-modellen mest behagelig til lytning i længere tid ad gangen frem for de dyrere modeller.

Ligesom ved andre high-end øretelefoner er det i øvrigt værd at spørge sig selv om, hvad man primært vil bruge dem til. 

Da in ear-øretelefoner oftest vil være til at tage med på farten, er det en skam at smide små 2000 sparekroner efter et par øretelefoner, hvis ens filer på mp3-afspilleren ikke er af ordentlig kvalitet. 

PC World vender tilbage senere med en test af forskellige modeller fra Ultimate Ears-serien, der kommer i de danske butikker i begyndelsen af april.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere