Artikel top billede

Sådan stiger du i it-graderne

Her er de typer af kurser, der får dig til tops i it-virksomheden.

Overvejer du at videreuddanne dig, men synes du, at det er svært at overskue mulighederne, så læs videre her.

Computerworld har talt med IT-Universitetet og Dansk IT om kurser for dig, der vil til tops i virksomheden.

"Dem vi uddanner, som vil til tops, tager vores Master i it-ledelse og strategi," siger udviklingsleder på IT-Universitetet i København, Bo Svarre Nielsen, og fortsætter:

"Den uddannelse giver en generel forståelse for markedet og mekanismerne, men gør det it-relevant." 

Hos Dansk IT efterspørger it-folk også kurser i ledelse og strategi.

"Vi har haft stor efterspørgsel på kurser om it-strategi, governance og forandringsledelse, fordi udviklingen kræver, at lederen bliver bedre til at styre it og lede en organisation, der er i konstant forandring," siger Klaus Kvorning Hansen, formand for Dansk IT og til daglig direktør i PenSam.

Flere veje til målet

Masteruddannelsen i it-ledelse og strategi tager som udgangspunkt to år, men der er mange måder at bygge uddannelsen op på. Du kan tage enkeltkurser løbende, og samle dem til en mastergrad, når du har nok point. Et masterkursus varer 14 aftener på et semester.

Det er op til den studerende, hvor lang tid det tager at gennemføre uddannelsen, men hvis du vælger at starte på masteruddannelsen, skal du være færdig inden seks år. Ifølge Bo Svarre Nielsen er de studerende normalt færdig efter 3 år.

Kurser i samarbejde med industrien

Både IT-Universitet og Dansk IT udvikler kurser i samarbejde med industrien.

"Der er stor opbakning fra erhvervslivet og det offentlige. I kurset om strategisk værdiskabelse havde vi en workshop, hvor seks direktører mødte op," siger Bo Svarre Nielsen.

Samarbejdet gør, at de studerende kan omsætte deres viden til praksis. Ved Dansk IT holder de øje med brancen for at overveje, hvilke kurser der skal udbydes.

"Vi udarbejder en undersøgelse med Rambøll, der viser tendenser, som vi kan aflæse for at udvikle vores kurser," siger Klaus Kvorning Hansen

Derfor har han et bud på, hvilke kurser der bliver aktuelle i fremtiden.

"Vi har en forventning om, at fremtidens leder skal have styr på it-arkitektur. Det skal ikke forstås som, at chefen skal styr på flow, men teknologien skal afspejles i organisationen, så der er sammenfald mellem it-landskabet og forretningen," siger Klaus Kvorning Hansen

Mange typer af studerende

"De studerende kan være projektledere eller udviklingschefer, som har brug for ekstra kompetencer for at komme videre. Hvis der er pladser til overs, kan der også være almindelige studerende på kurserne," forklarer Bo Svarre Nielsen.

Ved de kurser, som Dansk IT udbyder, har de også mange forskellige elever.

"Vores elever er alle afskygninger af folk, der beskæftiger sig med it. Vi har it-chefer fra både store og små virksomheder," siger Klaus Kvorning Hansen

Undervisningen foregår om aftenen eller i weekenden, så de studerende kan passe deres job ved siden af.

Finanskrise reducerer videreuddannelse

Der er dog ikke den samme tilgang til kurserne, som der har været tidligere.

"Vi ser ikke den samme efterspørgsel til kurserne som før, på grund af finanskrisen. Det er ikke kun os, der mærker det. Det er ikke holdbart, for virksomhederne kan ikke klare sig uden at efteruddanne, og vi forventer at se øget interesse igen," siger Klaus Kvorning Hansen.

Læs også:
Sådan ryger du til tops som it-leder

Direktør: Dette kan vi bruge fremtidens it-leder til
 

Så meget klogere er Danmarks bedste it-leder blevet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere