BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Overblik: Sådan er Onfone blevet en guldgrube

Onfone endte med TDC's køb af selskabet med at blive en strålende guldgrube for ejerne. Få overblikket over Onfones vej mod salget til TDC.

Missionen lykkedes for mobilselskabet Onfone, der onsdag blev solgt for omkring 300 millioner kroner til Danmarks største teleselskab, TDC.

Onfone gik nemlig målrettet efter at blive opkøbt af en af konkurrenterne.

Metoden var klar og enkel: Onfone ville gøre sig til en lækkerbisken ved at opbygge en meget stor kundebase.

Og for at gøre det, dumpede selskabet priserne, så danskerne i meget stor stil flyttede over til selskabet, mens konkurrenterne rasede og pev.

Du kan få overblikket over Onfones vej mod det store salg. Klik på hver enkelt artikel herunder for at få mere at vide.


TDC køber Onfone for en formue
TDC køber opkomlingen Onfone for en formue. Se her, hvor meget TDC betaler for konkurrenten.


Her er Onfone-opskriften - den er millioner værd
TDC's køb af Onfone er historien om igen. Læs her, hvorfor det igen og igen lykkes små selskaber at blive solgt.


Onfone: Så let tjener man 313 millioner på fem år
De første år var det en tordnende underskudsforretning, men fem år efter fødslen er mobilselskabet Onfone solgt for 313 millioner kroner. Læs om det korte, men indbringende liv her.


TDC-topchef overrasket over Onfone-køb
TDC-topchef Henrik Poulsen troede, at andre selskaber stod foran telegiganten i køen af købere.


Onfone-investor: Det var en rigtig god forretning
En investering i Onfone har på blot tre år forsødet den i forvejen formuende it-investor Peter Wilmar Christensens liv med et betragteligt millionbeløb


TDC tæsker Telia og Telenor med Onfone-køb
TDC's køb af Onfone sender de nordiske konkurrenter i knæ.


Telia-direktør glæder sig over TDC's Onfone-køb
TDC's køb af Onfone kan blive en fordel, mener Telia-boss Søren Abildgaard.


Telenor tager kampen op: Vi forventede Onfone-exit
Onfones exit fra Telenors mobilnet kom som ventet, lyder det fra selskabets topchef, som er klar til kamp med selskabets fighter-brands.


Onfone gør klar til børsnotering
Onfone gør klar til at høste gevinsten på den voldsomme kundetilgang, som selskabet oplever. En børsnotering begynder at tegne sig i horisonten.


Besked til Onfone: Glem drømmen om at blive solgt
3's topchef stiller sig nu op i køen af teledirektører, der håber på, at Onfone ikke bliver købt op.


TDC-boss: Onfone gør ondt på hele branchen
Det gør ondt på alle operatørerne, at Onfone presser priserne på mobilmarkedet, fortæller TDC-topchef Henrik Poulsen.


Telenor-topchef: Lave priser skader os alle
Det hårde prispres på mobilmarkedet er til skade for udviklingen, mener Telenors topchef.


Krakket i Amagerbanken rammer Onfone
Onfone havde konkursramte Amagerbanken som pengeinstitut. Mobilselskabet er nu røget over i statens skraldespandsselskab, Finansiel Stabilitet.


Onfone-investor klar i kulissen med flere penge
Hovedaktionæren i Onfone er klar til at åbne pengekassen, hvis det skulle blive nødvendigt. Også selvom et loft er angivet i årsregnskabet.


Onfone-stifter klar til at sælge butikken
Hvis beløbet er det rette, og køberen den rigtige, så kan et salg af Onfone komme på tale, fortæller Onfone-stifter Morten Strunge.


Teledirektør efter bøde: Telebranchen har et problem
Telebranchen har et troværdighedsproblem, fortæller direktøren for Onfone, som netop har fået en klækkelig bøde.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.