Artikel top billede

Så meget tjener Googles danske ansatte

Google Danmarks 39 medarbejdere tjener kassen. Se her, hvor meget de ansatte får i lønningsposen.

Hver af Google Danmarks 39 ansatte tjente sidste år i gennemsnit 1.231.755 kroner.

Regnskabet viser, at lønninger udgjorde 45,3 millioner kroner, mens pensioner løb op i 1,9 millioner og 'andre personaleomkostninger' beløber sig til en lille million.

Beløbet per ansat er 65.000 kroner højere end, hvad Google Danmark udbetalte til sine 29 medarbejdere i 2009, mens de i 2008 'kun' fik godt en million kroner i løn.

Ledelsen eller høj uddannelse

Google er en meget lukket organisation, og det har ikke været muligt at finde ud af, om det er ledelsen, som skummer fløden, eller om det er graden af uddannelse hos de menige medarbejdere i Googles danske selskab, der gør dem berettiget til at hæve den attraktive millionhyre.

"Det kan være, at Google er nødt til at give medarbejderne en rigtig god løn for at fastholde dem og dermed bevare selskabets position på markede," har Christian Vriborg Petersen, professor i eksternt regnskab på Copenhagen Business School, CBS, tidligere fortalt Computerworld.

Ud af en omsætning på 76 millioner kroner betaler Google Danmark omkring halvanden million kroner i skat.

Ikke et overvældende højt beløb, men her skal man huske, at det regnskabsmæssige og det skattemæssige resultat er baseret på to forskellige regelsæt. Der er eksempelvis tale om forskellige afskrivningsprincipper.

Revisionen af søgegiganten Googles danske selskab giver ikke anledning til forbehold, men som en supplerende oplysning meddeler revisionsselskabet Ernst & Young, at "selskabet ikke har overholdt bogføringslovgivningens krav om, at regnskabsmateriale skal opbevares i Danmark, hvorved ledelsen kan ifalde ansvar."

Kan betyder bøder

Lovgivningen kræver, at regnskabsmaterialet skal opbevares i Danmark, men masser af multinationale selskaber
overtræder konsekvent bogføringsloven på det punkt. Eksempelvis Microsoft, HP, Cisco og altså Google.

Vi har spurgt statsautoriseret revisor Jørgen Valther Hansen fra Ernst & Young, hvad det vil sige, at "ledelsen kan ifalde ansvar".

"Helt generelt kan overtrædelse af bogføringsloven give bøder til ledelsen. Den slags overtrædelser skal ikke nødvendigvis dramatises, men ledelsen kan altså gøres ansvarlig, hvis det skulle komme så vidt," fortæller Jørgen Valther Hansen.

Typisk sker den slags overtrædelser hos multinationale selskaber, hvor bogføringsmateriale samles i nationale 'hubs' rundt omkring i verden uden smålig skelen til de enkelte landes lovgivning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere