Artikel top billede

Fusioner kan gøre din harddisk væsentligt dyrere

EU er bekymret over to kæmpe-opkøb blandt harddisk-producenter, der vil fjerne to af dem fem producenter fra jordens overflade.

Læs også:

Samsung sælger harddisk-forretning for 7,3 milliarder.

Flashpriserne rasler ned - men måske uden effekt.

EU er gået i gang med at kigge nærmere på to planlagte kæmpefusioner på markedet for harddiske.

EU er bekymret over, at fusionerne vil skade konkurrencesituationen på markedet og føre til stigende priser.

Der findes nemlig i dag kun fem globale harddisk-producenter. Efter de to fusioner vil der kun være tre.

I begge tilfælde er der tale om, at amerikanske harddiskproducenter køber asiatiske konkurrenter.

Det drejer sig om henholdsvis Seagate, der ønsker at købe sydkoreanske Samsungs tabsgivende harddisk-forretning samt Western Digital, der ønsker at købe japanske Hitachis harddisk-forretning.

EU er ikke mindst bekymret, fordi harddisk-markedet allerede har været igennem en massiv konsolidering, der har reduceret antallet af producenter betydeligt.

Antallet af harddisk-producenter er således faldet fra mere end 80 til blot fem i de seneste 20 år, skriver Financial Times.

"De foreslåede fusioner vil reducere konkurrencen yderligere," siger vicekommissær Joaquín Almunia til Financial Times.

Der er da også tale om betydelige opkøb, der i meget stort omfang vil flytte rundt på markedet.

Ifølge Financial Times vil Western Digital, der i dag er førende på markedet, nemlig øge sin markedsandel til 50 procent med købet af Hitachis harddisk-forretning.

Massive markedsandele

Seagate vil med købet af Samsung-divisionen kunne øge sin markedsandel til 40 procent, mens den sidste globale producent, Toshiba, vil stå tilbage med de sidste 10 procent af markedet.

Seagate og Western Digital argumenter med, at antallet af producenter er ligegyldig, så længe der er konkurrence fra for eksempel nye storage-metoder som eksempelvis solid state flash-produkterne, som du kan læse mere om her.

Salget af harddiske har været støt faldende i de seneste år - ikke mindst på grund af det stigende salg af tablet-computere.
Der blev i alt solgt 161 millioner harddiske i årets første kvartal. Det svarer til salg på fire procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Også de amerikanske konkurrencemyndigheder har nøje kig på opkøbsplanerne.

Læs også:

Samsung sælger harddisk-forretning for 7,3 milliarder.

Flashpriserne rasler ned - men måske uden effekt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere