Artikel top billede

Foto: Cupertino City Council

Apple bygger kæmpemæssig rumskibs-campus

Apple vil bygge en ny kontorbygning udformet som et rumskib i nærheden af hovedkvarteret i Cupertino. Steve Jobs fortæller selv om planerne.

Computerworld News Service: Apple har planer om at bygge en ny campus bestående af en cirkulær bygning udformet som et rumskib og stor nok til at huse 12.000 medarbejdere.

Denne specielle kontorbygning, der skal ligge i nærheden af Apples eksisterende hovedkvarter i Cupertino i Californien, vil være selvforsynende med strøm.

Campussens ene kontorbygning vil få det til at se ud "som om der er landet et rumskib," fortalte Apples koncernchef, Steve Jobs, til Cupertinos byråd i en præsentation.

Virksomheden har 12.000 medarbejdere i Cupertino-området, der holder til i hovedkvarteret på den cirkulære vej Infinite Loop og i andre bygninger, oplyser Jobs.

Apple har ifølge Jobs til hensigt at bibeholde det eksisterende hovedkvarter, men har brug for mere kontorplads til medarbejderne.

Den nye kontorbygning vil i "menneskelig skala" være omtrent fire etager høj, oplyser Jobs. Det "lyder temmelig underligt" med 12.000 medarbejdere i en enkelt bygning, men det er nødvendigt med denne campus for at holde trit med virksomhedens vækst, siger Jobs.

"Apple er vokset som ukrudt og har, som I ved, altid været i Cupertino," fremhæver Jobs.

"Den campus, vi gerne vil bygge her, er en bygning til 12.000 medarbejdere."

Apple købte den nye jord fra Hewlett-Packard, som solgte ejendommen i forbindelse med nedskæringer. Præcist denne ejendom har en særlig betydning for Jobs, da den blev købt af HP's stiftere Dave Packard og Bill Hewlett, der tilbød ham et sommerjob i 1969, fortæller han.

Eget kraftværk

Apple har desuden planer om at bygge et kraftværk, der skal producere den primære elektricitet til den nye campus, mens virksomheden vil benytte det almindelige elnet til nødstrøm. Det vil hjælpe Apple til at bruge strøm fra naturgas og andre billigere og renere former for el.

En stor del af jorden på ejendommen er på nuværende tidspunkt asfalteret parkeringsplads, men den nye campus vil være grønnere, lover Jobs. Apple vil anlægge park på 80 procent af den nye campus frem for de i dag 20 procent og placere størstedelen af parkeringspladserne under jorden.

Der er i dag 3.700 træer på området, men Apple vil ifølge Jobs øge dette antal til 6.000. Virksomheden har ansat en førende ekspert inden for træpleje fra Stanford, der har erfaring med oprindelige træer fra netop dette område.

Apple har også planer om at etablere et nyt auditorium, så virksomheden ikke behøver at drage til San Francisco, hver gang der skal laves en præsentation, siger Jobs.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere