Artikel top billede

Danmarks dyreste it-system sejler

Forvaret kender ikke sine omkostninger.

Økonomistyrings-systemet DeMars, der er det offentlige Damarks største og dyreste it-projekt, giver så dårlig styring af forsvarets økonomi, at politiske beslutninger om forsvaret måske træffes på forkert grundlag.

Det anfører Rigsrevisionen i en ny rapport.

"Statsrevisorerne gør Folketinget opmærksom på, at der er så væsentlige problemer i forsvarets økonomistyring, at det kan svække grundlaget for Folketingets prioriteringer og beslutninger om opgaver, aktiviteter og resurser i forsvaret," hedder det i bemærkningerne til Rigsrevisionsrapporten.

DeMars-systemet blev oprindeligt taget i brug tilbage i 2004 og havde da kostet over en milliard kroner at færdigudvikle.

Siden har det haltet med at få DeMars til at virke efter hensigten. De store rationaliseringsgevister, som SAP-systemet skulle give forsvaret, glimrer stadig ved deres fravær:

"Konklusionen er, at DeMars kun i mindre grad har styrket forsvarets økonomistyring, og at mulighederne i DeMars endnu ikke udnyttes fuldt ud," hedder det i Rigsrevisionens rapport.

Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V) har allerede reageret på rapporten. I en pressemeddelelse skriver hun, at hun tager dens konklusioner til efterrretning, og at hun vil iværksætte en række initiativer for at forbedre forsvarets økonomistyring.

Læs mere:
DeMars-konkurrenter slås om it-service-kronerne

Se hvem der vandt forsvars-udbud til en halv milliard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere