Artikel top billede

Danmarks dyreste it-system sejler

Forvaret kender ikke sine omkostninger.

Økonomistyrings-systemet DeMars, der er det offentlige Damarks største og dyreste it-projekt, giver så dårlig styring af forsvarets økonomi, at politiske beslutninger om forsvaret måske træffes på forkert grundlag.

Det anfører Rigsrevisionen i en ny rapport.

"Statsrevisorerne gør Folketinget opmærksom på, at der er så væsentlige problemer i forsvarets økonomistyring, at det kan svække grundlaget for Folketingets prioriteringer og beslutninger om opgaver, aktiviteter og resurser i forsvaret," hedder det i bemærkningerne til Rigsrevisionsrapporten.

DeMars-systemet blev oprindeligt taget i brug tilbage i 2004 og havde da kostet over en milliard kroner at færdigudvikle.

Siden har det haltet med at få DeMars til at virke efter hensigten. De store rationaliseringsgevister, som SAP-systemet skulle give forsvaret, glimrer stadig ved deres fravær:

"Konklusionen er, at DeMars kun i mindre grad har styrket forsvarets økonomistyring, og at mulighederne i DeMars endnu ikke udnyttes fuldt ud," hedder det i Rigsrevisionens rapport.

Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V) har allerede reageret på rapporten. I en pressemeddelelse skriver hun, at hun tager dens konklusioner til efterrretning, og at hun vil iværksætte en række initiativer for at forbedre forsvarets økonomistyring.

Læs mere:
DeMars-konkurrenter slås om it-service-kronerne

Se hvem der vandt forsvars-udbud til en halv milliard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere