Artikel top billede

Prosa: Bortvisning af CSC-medarbejder er chikane

Fagforbundet Prosa raser over CSC's bortvisning og politianmeldelse af et medlem for sabotage mod it-system.

Læs også:

CSC politianmelder bortvist Prosa-medlem

Det er ren opspind, at CSC politianmelder og bortviser en Prosa-organiseret medarbejder for sabotage mod virksomheden, mener fagforbundet Prosa.
 
"Der er ikke kød på den fugl, og vi betragter det som ren chikane," siger næstfomand hos Prosa, Hanne Lykke Jespersen.   
 
It-giganten bortviste og politianmeldte ifølge CSC-chef Lars Lundsgaard onsdag medarbejderen, fordi firmaet mener at kunne dokumentere, at den pågældende med vilje lavede hærværk mod en kundes forretningskritiske it-system.
 
Men den dokumentation har Hanne Lykke Jespersen ikke meget tiltro til. Hun mener ikke, at der er hold i anklagen.
 
Legitim forklaring
"De har ikke fremvist noget som helst for os. Jeg tror ikke på, at han har gjort noget forkert," siger Hanne Lykke Jespersen.
 
Hun fortæller, at de referater fra møderne med medarbejderen, som hun har fået, viser, at CSC har fået en forklaring som fuldt ud legitimerer medarbejderens arbejde på det pågældende system.
 
"Jeg tror ikke engang, at der er sket en menneskelig fejl. Men selv hvis der var, giver det ikke anledning til at kalde det sabotage. Manden mener helt bestemt, at han ikke har lavet en fejl," siger Hanne Lykke Jespersen.
 
Hun hæfter sig ved, at CSC ikke har fremlagt nogen dokumentation for, at den nu bortviste medarbejder har lavet noget forkert.
 
CSC-chef Lars Lundsgaard fortalte onsdag, at firmaet i forbindelse med politianmeldelsen af medarbejderen har fremsendt dokumentation til politiet.  
 
Kolleger er vrede
Hanne Lykke Jespersen mener, at CSC's håndtering af sagen er "fuldstændig hysterisk" og udtryk for, at virksomheden faktisk er presset, og derfor forsøger at give Prosa skylden for problemerne.
 
"Sagen er, at CSC ikke har de rigtige folk inde til at løse problemerne, og derfor forsøger de at give os skylden," siger Hanne Lykke Jespersen.
 
Næstformanden fortæller, at den politianmeldte og bortviste medarbejder er højt respekteret og har været ansat i rigtigt mange år. Derfor er kollegaerne meget utilfredse med bortvisningen.
 
"Det synes medarbejderne rigtigt dårligt om," siger Hanne Lykke Jespersen, der ikke vil gengive de ord, som kollegaerne bruger om CSC's politianmeldelse og bortvisning af medarbejderen.
 
Ifølge Hanne Lykke Jespersen har Prosa nu sendt sagen til en advokat, fordi fagforbundet finder bortvisningen af medarbejderen uberettiget.

Læs også:

CSC politianmelder bortvist Prosa-medlem




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere