Her kan du blive bedre til alt!

Lær at spille guitar, lav et minidrivhus eller byg en berøringsfølsom skærm. Du finder det hele på de her fantastiske gør-det-selv sider.

Nu er det slut med at køre på biblioteket efter en bog, som 'desværre er udlånt', og drop også de tykke manualer som alligevel ikke er til at forstå.

Alt, hvad du har brug for at vide, ligger på internettet. Det er bare et spørgsmål om at finde, hvad du leder efter.

Med denne oversigt over gør-det-selv sider behøver du ikke meget mere for at blive "dygtig til alt".

Søgemaskiner som Google og Bing er fine, men det er ofte en rigtig god idé at indsnævre sine søgninger og for eksempel gå direkte ind på de her gør-det-selv sider.

eHow hurtigt

Siden eHow er super, når det handler om at få gjort noget i en fart. Vejledningerne er ikke voldsomt beskrivende, og de fleste af dem er på mindre end 10 trin, men de går lige til sagen. Vil du lære at spille tennis, så bare skriv tennis i eHow's søgemaskine og så vælter resultaterne frem. Lige fra Forhåndsslag til Sådan bygger du en tennisbane i din baghave.

Ud over rene tekst-vejledere er der også mange video-vejledninger. Websiden eHow er god til at lære de grundlæggende færdigheder inden for næsten hvad som helst. Fra internettet til forældrerollen til uddannelse, til elektronik og det at lave forretninger.

WikiHow

I øjeblikket har WikiHow 77.284 artikler i sin database (fredag den 21. maj), så der er en god chance for, at den omfatter en 'How to', som interesserer dig.

Ligesom med eHow er indholdet i WikiHow skabt af brugerne omkring siden. Hvis jeg eksempelvis vil lære at lave en god hjemmeside skriver jeg - på engelsk - 'how to create a website' og får mange gode resultater.

Byg et bistade i en spand

Hvis du vil lære at bygge noget helt andet fra bunden af, så se nærmere på den her side med navnet WikiHow.

Her går instruktionerne mere i dybden end i de foregående sider, og de har nogle fine fremgangsmåder til, hvordan du skal bære dig ad med at bygge noget, du normalt ville holde dig væk fra.

For eksempel er der en vejledning til at bygge en multitouch overflade, hvilket i realiteten er en kæmpestor berøringsfølsom fladskærm. Den kommer til at koste dig 11.000-12.000 kroner i materialer, men vil også være übercool at have liggende, når vennerne kigger forbi.

Noget helt andet og meget billigere, men også ret cool er vejledningen til at bygge et bistade i en spand. Bierne har haft et hæsligt forår med alt for lave temperaturer, så måske bliver de glade for dig og dit bistade i en spand.

YouTube Rocks…

De fleste tror, at YouTube kun har magnum-mange underholdende videoer liggende i sine databaser. Men faktisk ligger der også nogle ret brugbare vejlednings-videoer på siden. Vil du lære at spille guitar, ligger der hundreder af instruktionsvideoer klar til at nære den lille Carlos Santana, du har i maven (og fingrene).

Så YouTube er et udmærket valg, hvis du vil have billeder på dine instruktioner. Men YouTube står langt fra alene. Derude i Cyberspace er der vildt mange gode sider og værktøjer, og her er i hvert fald et link til flere How To Video Sites.

Andre fede sider og værktøjer

Der er rigtig mange websider derude, som ville høre hjemme i artiklen her, men det bliver hurtigt for overvældende. Her er i stedet nogle forslag til andre gør-det-selv sider, som læserne kan kigge på og vurdere, om de er noget dem eller ej.

Wired How To Wiki handler især om computere, teknologi og gadgets.

Vores storebror det amerikanske PCWorld.com har masser af gør-det-selv artikler relateret til at købe, bruge og reparere teknologi-produkter.

Så er der VideoJug, som skulle kunne gøre dig en smule bedre til at håndtere livet i almindelighed (!)

Har du lige fem minutter, så kan du lære at åbne en kokosnød og meget andet relevant på 5min.com.

Hvis massage - og det kunne tegne en elefant - ligger inden for dit interesseområde, så bør du kigge ind på siden SuTree, der er spækket med instruktive videoer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere