Sådan kan en NAS-server sikre din families data

Familiens nye digitale samlingspunkt er NAS-serveren, men hvordan kan en NAS helt konkret sikre jeres feriebilleder, skoleopgaver og det private regnskab? Få svaret her.

Tidligere blev routeren ofte kaldt "hjemmets digitale knudepunkt".

Det er den for så vidt stadig, men fil- og mediedeling og backup af hjemmets computere er et kedsomhedsfremkaldende arbejde uden et centralt lager til familiens data. Data, der typisk er spredt på tværs af mange computere og øvrige digitale enheder.

NAS-enheder, hvor NAS står for Network Attached Storage, er i sin helt basale form en harddisk med indbygget netværkskort og processor.

NAS-enhederne har snedigt stjålet en vis portion af rampelyset fra routeren og betragtes af stadigt flere familier som hjemmets digitale midtpunkt. Men hvordan kan en NAS helt konkret hjælpe med at sikre din families data?

Nu ligger det lidt i kortene, at det relativt brede spørgsmål godt kunne afføde en snørklet ph.d.-afhandling, men frem for at kede dig med en videnskabelig disputats skærer vi ind til benet og fokuserer udelukkende på det vigtigste.

Samlingspunktet
I en typisk moderne familie er det ikke utænkeligt, at op imod tre eller fire computere knokler løs på netværket og hver især løbende bliver proppet med filer, der repræsenterer værdi på den ene eller anden måde.

Må den bærbares harddisk eksempelvis lade livet, betyder det et kedeligt farvel til feriebilleder, skoleopgaver og gemte spil.

At foretage backup af data på hver enkelt maskine er en meget utaknemmelig og upraktisk opgave, hvilket også er årsagen til, at mange har investeret i en NAS, der kan opfattes som en gigantisk harddisk med en "hjerne".

NAS-drevet fås i varianter, der tilbyder datasikkerhed, så en enkelt eller flere harddiske kan udstøde en dødsrallen, uden at dine data lider overlast (læs her hvordan). Du udskifter blot den defekte disk.

Hvis du har brug for det, kan du også kryptere data på din NAS, hvilket gøres inde fra drevets administrationsmodul, når du konfigurerer den første gang.

Også til Mac
Normalt leveres backup-software sammen med din NAS-server; producenten Qnap inkluderer eksempelvis programmet Netback Replicator, mens Synology medleverer programmet Data Replicator. Med disse gratis programmer er det en relativt smal sag at foretage eksempelvis daglige, ugentlige eller månedlige sikkerhedskopier af data på hjemmets computere.

Hvis du bruger Mac, skal du kigge efter Apple Time Machine-understøttelse, som er understøttet af de NAS-servere, vi omtaler her.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hosting og outsourcing: Find den rigtige model og leverandør

Hosting og outsourcing-markedet rummer utallige muligheder for at aflaste og effektivisere din virksomhed, så der kan fokuseres på kerneforretningen. Markedet er dog også kendetegnet ved mange og meget forskellige leverandører og leverance-modeller. På dette event giver vi dig et indblik i, hvordan hosting i 2017 kan blive en strategisk og praktisk hjælp for din virksomhed.

24. oktober 2017 | Læs mere


Gå hjem møde om machine learning: Kickstart dine machine learning-projekter

På dette gå hjem møde får du fra eksperter på området en introduktion til machine learning og de nye teknologiske og forretningsmæssige muligheder, det skaber. Kickstart dine machine learning-projekter ved at deltage i dette gå hjem møde

25. oktober 2017 | Læs mere


Sikkerhed i virksomheden: Sådan får du et bedre forsvar mod de mange trusler

Flere tusinde it-ledere meldte for nylig i en ny stor undersøgelse ud, at sikkerhedstruslen aldrig har været mere alvorlig. Det er dog langt fra kun de cyberkriminelle, der giver søvnløse nætter. Vi sætter fokus på sikkerhed i virksomheden i 2017.

31. oktober 2017 | Læs mere

Computerworld
Retten ophæver navneforbuddet i Atea-sagen: Her er de syv tiltalte
Østre Landsret har netop besluttet at ophæve navneforbuddet i Atea-sagen. Det betyder, at offentligheden nu må se navnene på de tiltalte i sagen.
CIO
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm"
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm. Først troede vi, at det bare ville blive en aften uden email, og at de ville fikse det i løbet af natten. Men næste morgen var der krisemøde, og vi fik at vide, at vi ville være nede i lang tid."
Comon
Oversigt: Her er de bedste Android-smartphones der kan købes i Danmark
Det vrimler med spændende Android-smartphones på markedet. Vi har samlet en oversigt over de bedste Android-telefoner, du kan købe herhjemme netop nu.
Job & Karriere
IBM’s Watson har gennemlæst 600 jobopslag, og snart kan der blive vendt op og ned på vores jobsøgning
Kunstig intelligens kan forandre den måde virksomheder rekrutterer på. Derfor har IBM netop gennemført et stort forsøg med Danmarks største erhvervsskole.
White paper
Sådan får mindre virksomheder ny it-infrastruktur i topklasse til lavpris
Digitaliseringen buldrer frem i erhvervslivet, og store virksomheder har travlt med at investere i nye it-løsninger for at placerer sig bedst muligt i en konkurrencesituation, der bliver stadig mere skarp. Det mærker man også i de mindre virksomheder, men for dem er indkøb og vedligeholdelse af et it-system ofte en uoverskuelig og kostbar opgave, der tilmed kræver særlige kvalifikationer, som virksomheden måske ikke selv besidder. Her kan ny, moderne hyperkonvergeret it-teknologi være løsningen. Læs i dette whitepaper om fordelene og detaljerne i en komplet, nøglefærdig it-infrastruktur fra Lenovo, Intel og Nutanix, som tilmed er prismæssigt meget gunstig.