Sådan kan en NAS-server sikre din families data

Familiens nye digitale samlingspunkt er NAS-serveren, men hvordan kan en NAS helt konkret sikre jeres feriebilleder, skoleopgaver og det private regnskab? Få svaret her.

Tidligere blev routeren ofte kaldt "hjemmets digitale knudepunkt".

Det er den for så vidt stadig, men fil- og mediedeling og backup af hjemmets computere er et kedsomhedsfremkaldende arbejde uden et centralt lager til familiens data. Data, der typisk er spredt på tværs af mange computere og øvrige digitale enheder.

NAS-enheder, hvor NAS står for Network Attached Storage, er i sin helt basale form en harddisk med indbygget netværkskort og processor.

NAS-enhederne har snedigt stjålet en vis portion af rampelyset fra routeren og betragtes af stadigt flere familier som hjemmets digitale midtpunkt. Men hvordan kan en NAS helt konkret hjælpe med at sikre din families data?

Nu ligger det lidt i kortene, at det relativt brede spørgsmål godt kunne afføde en snørklet ph.d.-afhandling, men frem for at kede dig med en videnskabelig disputats skærer vi ind til benet og fokuserer udelukkende på det vigtigste.

Samlingspunktet
I en typisk moderne familie er det ikke utænkeligt, at op imod tre eller fire computere knokler løs på netværket og hver især løbende bliver proppet med filer, der repræsenterer værdi på den ene eller anden måde.

Må den bærbares harddisk eksempelvis lade livet, betyder det et kedeligt farvel til feriebilleder, skoleopgaver og gemte spil.

At foretage backup af data på hver enkelt maskine er en meget utaknemmelig og upraktisk opgave, hvilket også er årsagen til, at mange har investeret i en NAS, der kan opfattes som en gigantisk harddisk med en "hjerne".

NAS-drevet fås i varianter, der tilbyder datasikkerhed, så en enkelt eller flere harddiske kan udstøde en dødsrallen, uden at dine data lider overlast (læs her hvordan). Du udskifter blot den defekte disk.

Hvis du har brug for det, kan du også kryptere data på din NAS, hvilket gøres inde fra drevets administrationsmodul, når du konfigurerer den første gang.

Også til Mac
Normalt leveres backup-software sammen med din NAS-server; producenten Qnap inkluderer eksempelvis programmet Netback Replicator, mens Synology medleverer programmet Data Replicator. Med disse gratis programmer er det en relativt smal sag at foretage eksempelvis daglige, ugentlige eller månedlige sikkerhedskopier af data på hjemmets computere.

Hvis du bruger Mac, skal du kigge efter Apple Time Machine-understøttelse, som er understøttet af de NAS-servere, vi omtaler her.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2018

Det har aldrig været bedre end nu at være it-professionel. Den teknologiske udvikling brager af sted og kravene til dig er skyhøje. Forventningerne fra forretningen er i top – for også konkurrenter og it-kriminelle nyder godt af de samme teknologiske fordele. Derfor skal du mestre den afgørende digitale transformation, som er omdrejningspunktet for Computerworld Summit 2018.

11. april 2018 | Læs mere


Software asset management - få styr på dine applikationer og undgå dyre overraskelser

På seminaret får du kendskab til best practice inden for Software Asset Management, som giver dig den bedste mulighed for at styre, indkøbe, vedligeholde og afvikle software i din organisation eller virksomhed.

17. april 2018 | Læs mere


Kaspersky Open Day

På Kaspersky Open Day får du praktisk viden om, hvordan du som Kaspersky-partner sikrer dine kunders Office 365-mail, beskytter dem mod ransomware – og optimerer indtjening og vækst ved at betjene flere og større kunder på én gang.

20. april 2018 | Læs mere

Premium
Stor dansk webshop om Amazons mulige entre i Danmark: "Nogle webshops kommer til at dø"
Rygterne svirrer om Amazons mulige entre på det danske marked. Den danske elektronik-webshop Proshop forventer at blive ramt på omsætningen, mens mange mindre webshops meget vel kan ende med at lade livet.
Computerworld
Nørgaard: Facebook er godt og grundigt på spanden på grund af nogle onde menneskers onde biks
Klumme: En række onde mennesker som Steve Bannon har via deres onde, onde biks Cambridge Analytics (CA) trukket data ud på individ-niveau fra Facebook på alle amerikanere, anvendt en yderst snedig metode, kaldet Big Five, til at finde ud af deres sindsstemning, og derpå målrettet de russiske trolde fra IRA i Sankt Petersborg mod folk med henblik på at fremme Bernie og Trumpie, men ikke Hillary.
CIO
Et opgør med it-projekter har gjort Alm. Brand mere produktiv - hør hvordan i Tech fra Toppen
Tech fra Toppen: It- og forretningsudvikling er to sider af samme sag. It- og digitaliseringsdirektør i Alm. Brand, Thomas Erichsen, er gæst i Computerworlds podcast-serie Tech fra Toppen, hvor vi går all in på it-ledelse, governance og sammenhængen med forretningen.
Job & Karriere
Facebook søger medarbejdere til kæmpe-datacenter i Odense - se de ledige stillinger her
Facebook søger nye medarbejdere til selskabets kæmpedata-center i Odense, der efter planen skal åbne i 2020. Se her, om du kan komme i betragtning.
White paper
Hvilken slags CRM understøtter bedst din forretning?
Hvordan vælger jeg det rigtige CRM-system? Hvad skal jeg prioritere? Denne guide giver dig et solidt grundlag for at vælge det CRM-system, der understøtter netop din virksomhed og jeres processer bedst – og som støtter op om arbejdet med bl.a. salg, marketing og service gennem den samlede kunderejse. Du får også konkrete og brugbare tips til, hvordan du øger sandsynligheden for, at CRM bliver en naturlig og selvfølgelig del af dine medarbejderes dagligdag. Hvilket jo er grundlaget for, at det samlede CRM-projekt bliver til en succes.