Artikel top billede

Foto: Dansk Bredbånd

Bredbåndsfirma: Hvor bliver kunderne af?

Energi Fyn Bredbånd har ekstraordinært afskrevet investeringer for 75 millioner kroner og satser nu på, at vinden er vendt, og at kunderne snart melder sig i store tal.

"Kunderne har været endog meget tilbageholdende overfor tilslutning til fibernettet," skriver Energi Fyn Bredbånd i sin regnskabsberetning.

Udover tilbageholdende kunder er der samtidig økonomisk krise og "skærpet konkurrence i telebranchen".

Nej, det er ikke nemt at være teleselskab, og det er heller ikke nemt at være bredbåndsleverandør.

Energi Fyn Bredbånd har noteret sig det ene massive underskud efter det andet de senere år, og sidste års regnskab var godt nok bedre, men stadig med bloddryppende rød bundlinje i størrelsesordenen minus 11,4 millioner kroner.

Hvis ikke selskabet havde afskrevet ekstraordinært i 2009, ville underskuddet sandsynligvis have ligge noget tættere på minus 100 millioner kroner, hvor det i 2009 endte på minus 82,1 millioner. Udover afskrivninger har Energi Fyn Bredbånd også fyret godt og vel et dusin medarbejdere.

Massive afskrivninger

Helt konkret foretog Energi Fyn Bredbånd en ekstraordinær afskrivning på 50 millioner i 2008, 75 millioner kroner i 2009, og i alt er der afskrevet mere end 100 millioner kroner alene i 2009 og 2010.

Samtidig med den store afskrivning på 75 millioner fik virksomheden et tilskud fra sin ejer Energi Fyn Holding på 250 millioner kroner, der skal "sikre den fremtidige økonomiske fremtræden."

"Den ekstraordinære afskrivning skal ses på baggrund af den samfundsøkonomiske udvikling, der har vist, at tilslutningerne til fibernettet sker langsommere end forventet," lyder det fra bredbåndsdirektør Carsten Hansen, Energi Fyn Bredbånd.

Han understreger, at der i 2010 alene var tale om ordinære afskrivninger, "hvilket vi forventer vil være tilfældet fremover".

Waoo! styrker kundetilgangen

For yderligere at styrke forretningen og få flere kunder gik Energi Fyn Bredbånd ind i Waoo!-samarbejdet i slutningen af 2010.

"Vi kan se, at kendskabet til Waoo! styrker kundetilgangen. Samfundsudviklingen og den generelle teknologiske udvikling underbygger vores tro på, at investeringerne er rigtige," siger Carsten Hansen, der anser den forventede økonomiske udvikling for at være en "strategisk konkurrenceparameter".

Konkurrenterne udtaler Carsten Hansen sig ikke om, men enhver der kan tilbyde en fiberforbindelse, og som ikke er med i Waoo, er principielt en konkurrent.

Selskabet forventer også i år et negativt resultat på trods af stærkt reducerede omkostninger, men forventer, at der "inden for en kortere årrække vil være positive cash flows fra selskabet".

Hvad der helt konkret menes med en 'kortere årrække', ønsker bredbåndsdirektør Carsten Hansen ikke at udtale sig om.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere