Artikel top billede

Business intelligence skal iPhone-ificeres

Business intelligence forsøger at ride med på den mobile bølge, hvilket giver nogle helt særlige muligheder.

Læs også:

Forretningen driver BI-projekterne

Business Intelligence: Sådan fungerer det

Tablets og smartphones stormer frem i verden, og det forbigår ikke BI-branchen. Udviklingen peger på, at BI bliver et mere mobilt redskab.

Direktør i Platon, Michael Borges, beskriver mobile BI som det "hotteste" lige nu.

Det handler kort sagt om, at en medarbejder skal kunne modtage relevante informationer på eksempelvis en smartphone eller tablet, når man har brug for det.

"Mobile BI går i høj grad ud på, at man kan få den rette information, man skal bruge lige nu, i den rette kontekst," siger han.

Ud af ledelseslokalerne

Det, at BI udvikler sig i den mobile retning, gør også, at BI rykker til det operationelle plan i virksomhederne.

Traditionelt har BI været noget, der er brugt på ledelsesplan.

Men ved at rykke informationerne ud på mobile enheder direkte til medarbejderen, så breder BI sig længere ud i organisationsstrukturen.

I bund og grund handler det om effektivisering. BI tillader virksomheder at benytte forskellige data til effektivisering af forretningen.

Disse data er viden og erfaringer, der kan bruges igen.

Ved at gøre brugen af denne viden mobil, gør virksomhederne også denne data lettere tilgængelig for den medarbejder, der har brug for den.

Fokusskift ligger bag

Bevægelsen af BI fra ledelsesplan til operationelt plan skyldes, at der i højere grad er kommet fokus på de operationelle medarbejderes påvirkning af virksomhederne.

"Det store fremskridtspotentiale ligger i den operationelle del. Hvor ledere tager få men store beslutninger, så tager de operationelle medarbejdere mindre men flere beslutninger."

"De små beslutninger har en kæmpe betydning for virksomheden, men det har man nok ignoreret lidt inden for BI. Men det er den vej, det bevæger sig nu," siger Michael Borges.

Extreme convenience

I dag foregår BI oftest på en pc.

Men i fremtidens mobile BI skal det foregå på tablets og smartphones, og så er det vigtigt, at der fokuseres på brugervenligheden.

Operationelle medarbejdere udgør ofte en stor del af en virksomhed, og skal man fænge alle, så skal man tilbyde en brugervenlig platform, der fungerer meget intuitivt.

Michael Borges forklarer, at "user convenience" er et af de største buzzwords inden for teknologisk udvikling i øjeblikket.

BI skal følge udviklingen på alle mobile enheder, så det er nemt at implementere.

Smartphones og tablets indtager markedet med meget høj hastighed, og det er langt nemmere at introducere nye ting til en stor gruppe mennesker, hvis det minder om noget, de er vant til at bruge.

"Vi skal lære en hele masse af de her consumer products, og der skal fokuseres på extreme convenience. Jeg plejer at sige, at vi skal iPhone-ificere vores BI-løsninger," siger Michael Borges.

Læs også:

Forretningen driver BI-projekterne

Business Intelligence: Sådan fungerer det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere