Artikel top billede

Rory Read bliver ny topchef i Advanced Micro Devices.

Et af verdens største chipselskaber får ny topchef

Efter et halvt års intens jagt er der endelig kommet styr på topledelsen i et af verdens største chipselskaber.

Computerworld News Service: Efter måneders jagt kan Advanced Micro Devices nu endelig offentliggøre at have hyret Rory Read, der er tidligere chef fra Lenovo, som virksomhedens nye CEO.

Chipproducenten regner nu med vækst i markederne for mobilitet og server.

Read, som forlader sit job som president og chief operating officer for Lenovo, har en evne til at føre virksomheder ind i nye produktsegmenter og til at skabe profit, fortæller talsmand for AMD Drew Prairie i en e-mail.

Read begynder i sin nye stilling omgående og AMD håber, at hans tidligere erfaring vil give den dybde og den vision, der var med til at gøre Lenovo til verdens tredjestørste pc-producent.

"Read er perfekt egnet til at accelerere AMD's evolution til at blive verdens førende designvirksomhed af halvledere," udtaler AMD's bestyrelsesformand, Bruce Claflin.

"Hans solide strategiske tænkning og naturlige kundeorientering vil hjælpe til at give kunden en tydeligere stemme i AMD."

AMD står overfor mange udfordringer, som Read vil være nødt til at imødegå omgående.

Virksomheden har været sent ude og har stort set ingen tilstedeværelse i det hurtigt voksende tablet-pc-marked.

Mistet markedsandele

AMD har også mistet markedsandele til Intel i det profitable servermarked, selvom virksomheden har vundet markedsandele fra Intel i det haltende pc-marked.

Virksomheden vil efter planen udgive en ny serverchip med 16 kerner og kodenavnet Interlagos senere i tredje kvartal.

Tidligere i år sendte AMD nye Fusion-chip på markedet, hvilket har hjulpet virksomheden til at vinde andele af det samlede processormarked fra Intel.

AMD's andel af mikroprocessormarkedet voksede til 19,4 procent i andet kvartal fra 17,8 procent i andet kvartal sidste år, mens Intels markedsandel faldt til 79,9 procent fra 81,3 procent samme periode sidste år, viser tal fra en rapport fra sidste måned af Mercury Research.

Lenovo fremhæver i en pressemeddelelse, at Read har bidraget væsentligt til virksomhedens succes.

"Valget af ham som CEO for AMD er en fin afspejling af branchens syn på Lenovos talent og på vores præstation," påpeger Yang Yuanqing, der er topchef for Lenovo.

Lenovo har ingen umiddelbare planer om at udnævne en ny president eller COO til at erstatte Read.

Søgt chef i et halvt år

AMD har været på udkig efter en topchef i over seks måneder efter den tidligere mand på posten, Dirk Meyer, fratrådte i januar efter uenigheder med bestyrelse angående retningen for virksomhedens mobilstrategi. AMD's finansdirektør, Thomas Seifert, tog over som konstitueret CEO.

Listen af kandidater, som AMD angiveligt har kontaktet, inkluderer William Nuti, der er CEO for NCR Corp.; Pat Gelsinger, der tidligere var Intels teknologidirektør og senior vice president og som nu er EMC's chief operating officer; den nyligt udnævnte CEO for Apple, Tim Cook; samt Mark Hurd, der hoppede om bord hos Oracle i september som co-president efter at have fået sparket som topchef hos Hewlett-Packard.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere