IT-konsulenter kan lave pæne overskud

Flere store IT-konsulenthuse kæmper med forretningen. Men i et ellers nedadgående marked findes flere positive regnskaber. De mindre huse finder lønsomme niche-strategier, lyder meldingen fra ITEK.

Årsregnskaberne fra flere af de store IT-konsulenthuse har ikke bragt glædeligt nyt. Det ene dundrende underskud efter det andet er blevet indleveret til Erhvervs- og selskabsstyrelsen.

Men mellem de røde tal findes IT-konsulenthuse, som e2e Factory og Magnetix, der dokumenterer, at der fortsat kan tjenes gode penge på at drive IT-konsulent virksomhed.

- Der er nedtur alle steder. Men hvor de store har flere folk ansat og derfor også er mere sårbare, så kan de mindre konsulenthuse lave niche-strategier og dermed få en fornuftig forretning op at stå, siger konsulent Jacob Fritz Hansen i Dansk Industris branchefællesskab for IT og tele, ITEK.

Her går det godt

Et eksempel er konsulenterne i e2e Factory, der i løbet af bare to år har formået at skabe en virksomhed, som i dag tæller 35 ansatte. Resultatet for 2001 viser et samlet overskud på 5,7 millioner kroner.

e2e Factory Årsregnskab
Millioner kroner20012000
Bruttofortjeneste23,92,0
Resultat af primær drift (EBIT)8,0-11
Resultat før skat 8,10,0
Resultat5,70,0
Egenkapital5,65,0
Antal ansatte218

Bag det pæne resultat står de fire partnere Erik Sørensen, Lars Rude Andersen, Christian Møller og John Glottrup, der alle var ansat i Accenture, da de i september 2000 valgte at gå solo. Succesen er kommet ved at satse på andet end dot-com og rendyrket teknologi, mener selskabet.

- Vi har bevidst valgt at arbejde med ydelser, som også kan give resultater på kundernes bundlinie i nedgangstider, siger partner John Glottrup.

Et eksempel er et arbejde for ECCO med at realisere gevinsterne ved en stor investering i en samlet ERP-løsning for den internationale sko-producent.

- Vi arbejder meget med forretning og organisation og vi har haft gode resultater med at få forretningsfolk involveret i IT-projekterne, siger John Glottrup, der i øjeblikket ansætter en ny medarbejder om måneden og forventer at fortsætte med det året ud.

Konsulenterne kan godt mærke, at der skal kæmpes hårdt om opgaverne, men mange af de store virksomheder har stadig brug for løsninger. Projekterne bliver bare gennemført på en anden og mere forretningsdrevet måde, hvor man er meget bevidst om at vælge det rigtige værktøj til opgaven, lyder erfaringen fra e2e Factory.

- Vi troede, at vi skulle sælge store projekter til mellemstore virksomheder, men tiden er løbet fra den arbejdsform, hvor konsulenterne kommer ind og gør hele arbejdet med ?væg-til-væg? ydelser. I dag sælger vi flest mindre projekter til de større kunder, siger John Glottrup.

Også forventningerne til bundlinien er markante.

- Vi skal vokse mindst 20 procent om året, og vi skal blive ved med at tjene penge, siger John Glottrup.

Overskud på Web

Mere web-orienterede konsulenter kan også vise andet end underskud. I selskabet Magnetix sidder en glad administrerende direktør og stifter Martin Bochineck, som netop har kunne indlevere sit første regnskab til Erhvervs- og selskabsstyrelsen.

Det viser et pænt overskud på 1,7 millioner kroner, som i årsberetningen betegnes som meget tilfredsstillende. Martin Bochineck har 19 medarbejdere under sig, og den sunde forretning er skabt ved at fokusere ydelserne, mener direktøren.

Magnetix Årsregnskab
Millioner kroner20012000
Bruttofortjeneste14,7Ikke sammenligneligt
Resultat af primær drift (EBIT)2,5-
Resultat før skat 2,5-
Resultat1,7-
Egenkapital1,2-
Antal ansatte17-

- De traditionelle bureauer satser meget bredt både på branding, e-commerce samt intra- og ekstranet. Men når man kun er godt 30 ansatte, så virker det som lidt for meget, siger Martin Bochineck.

I stedet har han valgt at fokusere virksomheden omkring dialog-markedsføring og den sorte bundlinie fortsætter ind i 2002.

I årets første seks måneder har Magnetix haft et overskud på 1,8 millioner kroner og målet er et samlet plus på 3,5 millioner kroner, når hele året gøres op.

- Jeg tror det går godt, fordi vi har en stram økonomisk styring af virksomheden, og så fordi vi har afvist at udføre projekter, som ikke er i vores fokus, siger Martin Bochineck, der i år blandt andet har løst opgaver for A.P. Møller Gruppen og Team CSC Tiscali.

Relevant link:
Magnetix
e2e Factory




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere