Hostingpartner lukker for Bluecoms spam

IT-distributøren Bluecom har udsendt så meget spam, at software-udvikleren bag dets mailudsendelser, Info-Connect, har fået nok. Info-Connect har slukket for ASP-strømmen til Bluecom og overvejer at smide Bluecoms administrerende direktør ud af selskabets bestyrelse.

IT-distributøren Bluecom har misbrugt et mailværktøj fra virksomheden Info-Connect til at udsende spam, men nu er det ifølge Info-Connects administrerende direktør Rasmus Christiansen slut.

- Vi har fået tonsvis af klager fra folk, der er sure over Bluecoms mail-udsendelser, og vi har kunnet konstatere, at Bluecom har brugt vores mail-værktøj i strid med vores regler. Derfor har vi koblet dem af vores service, siger Rasmus Christiansen.

Info-Connect driver selv tjenesten for sine kunder på ASP-vilkår (Application Service Provider), men Bluecom har ikke længere noget password. Derfor kan Bluecom ikke benytte Info-Connects mailværktøj til masseudsendelse, mail2l, men det forhindrer ikke distributøren i at fortsætte udsendelsen af uopfordret mail via andre tjenester.

Overvejer post i bestyrelsen

Info-Connect fortsætter dog fortsat som hosting-partner for Bluecom, der har outsourcet hele driften af virksomhedens online-aktiviteter til Info-Connect.

Bluecoms administrerende direktør, Jens Fournais, sidder i bestyrelses hos Info-Connect, men det har ifølge Rasmus Christiansen ikke haft nogen indflydelse på, hvor kraftigt Info-Connect kunne skride ind overfor Bluecoms misbrug.

- Men det har selvfølgelig givet anledning til nogle overvejelser, om vi kan være tjent med at have et medlem af bestyrelsen, der misbruger vores tjeneste, siger han.

-Hvis du spørger mig lige nu, er vurderingen, at vi nok ikke vil skille os af med ham, men det har endnu ikke været taget op på bestyrelsesplan, tilføjer Info-Connect-direktøren.

Han forklarer, at overvejelserne går på, om Jens Fournais salgsmæssige evner opvejer misbruget.

Program kan misbruges

Info-Connects software tæller blandt andet et værktøj, der kan bruges til at sikre, at links på eksempelvis en virksomheds egen hjemmeside virker.

Men programmet kan også misbruges til at indsamle massevis af mail-adresser fra hjemmesider. Det oplyser, Rasmus Christiansen, men han mener ikke, det er et specielt godt produkt til den form for databaseopbygning.

Den slags værktøjer bliver i debatfora på internettet kald for spamware og påberåber sig meget opmærksomhed.

Både Bluecom og Info-Connects værktøj, mail2l, er derfor at finde på en lang række advarsels-sites, og debatten omkring selskaberne florerer.

Blandt andet undrer det nogle af debattørerne, at eksempelvis Forbrugerstyrelsen ikke skrider hårdt ind overfor spammere.

Begrænsede midler hos Forburgerstyrelsen

Hos Forbrugerstyrelsen oplyser fuldmægtig Carsten Strøjer, at man normalt sender en advarsel ud til de virksomheder, der bliver klaget over.

- Bliver der derefter ved med at komme klager, har vi muligheden at indlede en sag om overtrædelse af markedsføringslovens paragraf 6, men det afhænger af en konkret vurdering af sagens omfang og skal ses i forhold til de begrænsede midler, vi har til rådighed, siger Carsten Strøjer.

Det har ikke været muligt at træffe Bluecoms administrerende direktør Jens Fournais for en kommentar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere