Artikel top billede

Eric Schmidt: Sådan vil Google udnytte Motorola

Googles Eric Schmidt afslører, at Googles køb af Motorola handler om langt mere end patenter.

Læs også:

Google køber Motorola for gigant-beløb

Derfor køber Google Motorola

Google købte i august den amerikanske mobilproducent Motorola Mobility for 65 milliarder kroner.

Dengang mente flere iagtagere, at Google først og fremmest hev pengepungen frem for at at få fat i de patenter, som Motorola Mobility ejer.

Nu sætter Googles Eric Schmidt dog også selv ord på de overvejelser, der ligger bag købet:

"Vi gjorde det af flere grunde end end blot patenter. Vi mener rent faktisk, at Motorola-teamet har nogle fantastiske produkter på vej," sagde Eric Schmidt ifølge Businessinsider, da han holdt en tale til en stor konference i USA.

"Vi er begejstrede for at have produkt-porteføljen, at bruge Motorola-brandet, produkt-arkitekturen, ingeniørerne. De her fyre opfandt RAZR. Vi kender dem godt, fordi de er Google Apps-brugere."

Vil smelte hardware og software sammen

Samtidig afslørerede Eric Schmidt, at Google håber både at kunne opnå en bedre integration mellem hardware og software - en af de fordele, Apple endnu har over Google.

 "Vi vil gerne have mindst et område, hvor vi kan integrere hardware og software," lød det i talen ifølge Businessinsider. 

Mens Motorola og Google naturligt nok sætter pris på opkøbet, så har der været lidt mere usikkerhed at spore blandt de andre hardware-producenter, der anvender Googles Android platform, heriblandt Samsung, LG, HTC og Sony Ericsson.

"De må være meget bekymrede for, om markedet nu bevæger sig over mod, at vi har Apples lukkede system, Googles kontrol med software og hardware samt samarbejdet mellem Microsoft og Nokia," sagde aktieanalytiker Mortens Imsgard fra Sydbank for nylig til Computerworld.

Motorola Mobility er den ene halvdel af det oprindelige Motorola-selskab, der tidligere i år blev splittet i to - Motorola Solutions og Motorola Mobility.

Læs også:

Google køber Motorola for gigant-beløb

Derfor køber Google Motorola




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere