Artikel top billede

Så meget fylder Googles Gmail i erhvervslivet

Cloud e-mail er på fremmarch i erhvervslivet, og det er ikke mindst Googles Gmail, der bider sig fast hos kunderne. Det er dog ikke helt uproblematisk.

Læs også:

Falske certifikater efterlader åben ladeport til Gmail

Sådan bliver din Gmail lige så lækker som på iPad

Hvis man som virksomhed er på udkig efter en ny mail-løsning, kan Googles Gmail være et ligeså godt bud som Microsofts Exchange Online.

Det er budskabet fra Gartner-analytiker Matthew Cain, der mener, at Googles virksomheds-løsning efter fem år på markedet nu har så mange kunder, at den må betragtes som en ligeværdig konkurrent.

"Vejen til virksomhederne har været lang og bumpet, men Gmail bør nu betragtes som en mainstream cloud e-mail-leverandør," skriver Gartner.

"Mens Gmails virksomheds-markedsandel i øjeblikket ligger på omkring en procent, har den (tjenesten, red.) næsten halvdelen af markedet for cloud-email til virksomheder," lyder det fra Matthews Cain.

Han vurderer, at cloud e-mail, der i dag har tre til fire procent af det samlede marked, vil udgøre omkring 20 procent i 2016 og 55 procent i 2020.

Gartner peger på, at det kun er Microsoft Exchange og Googles Gmail, der har hentet markedsandele i de senere år, mens Novell GroupWise og IBM Lotus Notes/Domino har tabt markedsandele.

Her halter Google

Men selvom Google altså står til at hente ganske betydelige markedsandele i de kommende år, er selskabets cloud-tjeneste ikke det bedste valg for alle virksomheder.

Gartner peger på, at Google primært fokuserer på at udbygge tjenesten, så den passer til masserne, men at mange større organisationer med mere komplekse e-mail-krav ikke er et specielt godt match til Googles løsning.

"Banker vil måske kræve overvågnings-muligheder, som det ikke er sandsynligt, at Google bygger ind i Gmail på grund af den begrænsede appel."

Analysefirmaet mener også, at Google mangler noget gennemsigtighed i forhold til blandt andet sikkerhed og compliance.

Netop derfor venter Gartner også, at mange organisationer i de kommende år vil køre med hybride løsninger, hvor dele af mail-løsningen kører fra skyen, mens andre dele fortsat er styret internt.

Læs også:

Falske certifikater efterlader åben ladeport til Gmail

Sådan bliver din Gmail lige så lækker som på
iPad




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere