Artikel top billede

Topchef fyret efter strandet it-fusion

Efter to års arbejde er fusionen af de to it-bankcentraler SDC og BEC stadig ikke på plads. Det koster nu direktøren jobbet.

Læs også: BEC-direktør: 'Vi skynder os langsomt'

"BEC's bestyrelse og Leo Svendsen har efter fælles aftale besluttet, at Leo Svendsen stopper som administrerende direktør for BEC."

Sådan skriver BEC i en pressemeddelelse i dag.

Baggrunden for fyringen er, at den stort anlagte fusion af BEC og SDC (Bankernes EDB Central og Skandinavisk Datacenter), der blev skudt i gang for to år siden, ikke er lykkedes.

I forbindelse med, at Leo Svendsen stopper, er den nuværende meddirektør, Kurt Nørrisgaard, udnævnt til ny administrerende direktør, og han fortsætter alene i direktionen for BEC.

Leo Svendsen udtrykte ellers en "spirende forsigtig optimisme" 
i august sidste år, da sammenlægningen af de to it-centraler havde været i gang i et års tid. På det tidspunkt var kæmpebabyen, som var resultatet af ægteskabet mellem Bankernes EDB Central og Skandinavisk Datacenter, blevet navngivet.

Nordisk Finans IT blev det navn, der kom til at stå på facaden af selskabets domicil i Høje-Taastrup.

Bare et par måneder senere i oktober 2010 blev direktørens optimisme i øvrigt aflyst af en regulær fyringsrunde, der kostede 96 BEC-ansatte jobbet.

Bestyrelsesformanden beklager

"Det er med stor beklagelse, at BEC og SDC ikke er lykkedes med en hurtig vej til konsolidering af edb-centralerne, og med en ændret strategi for BEC har jeg stor forståelse for, at Leo Svendsen ikke ser sig selv som en bærende kraft i fremtiden for BEC," udtaler bestyrelsesformand for BEC, Gert R. Jonassen.

Og i den samme pressemeddelelse forklarer Leo Svendsen sig også:

"Jeg er gået benhårdt efter, at det skulle lykkes med en hurtig fusion mellem edb-centralerne. I og med at dette ikke er sket, er det naturligt at ændre i BEC's strategi og ledelse. BEC er en god og stærk virksomhed, som jeg efter 12 gode år naturligvis er ked af at forlade, men jeg er sikker på, at BEC's fremtidige strategi vil være både robust og bæredygtig."

Selv om det endnu ikke er lykkedes at fusionere edb-centralerne, så mener bestyrelsesformanden, at der har været "en god udvikling i samarbejdet om det fælles selskab NFIT (Nordisk Finans IT)".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere