Artikel top billede

Proshop-direktør køber sig ind i web-hus

Poul Thyregod, stifter af internetbutikken Proshop, køber knap en tredjedel af jysk web-udviklingshus med millionomsætning og træder samtidig ind i bestyrelsen.

Poul Thyregod, stifter af og direktør for web-butikken Proshop, køber 30 procent af det jyske web-udviklingshus Novicell ApS.

Anparterne køber Thyregod af de to hidtidige ejere, Per Kirchner og Ole Pedersen, og han træder samtidig ind i Novicells bestyrelse.

"Jeg bliver fra tid til anden kontaktet af virksomheder indenfor e-handel om tip til, hvordan de kan udvikle deres forretning. På den her måde kommer jeg et skridt op og beskæftiger mig intellektuelt med e-handel," siger Poul Thyregod til crn.dk.

Han betegner sit engagement i Novicell som en "strategisk investering". Novicells nuværende direktør, Per Kirchner, fortsætter som direktør.

Omsætter for halv milliard

Poul Thyregods baggrund er, at han har opbygget e-commerce-selskabet Proshop i Danmark til en årlig omsætning, som ifølge en pressemeddelelse fra Novicell er på godt en halv milliard kroner.

I foråret 2007 solgte Thyregod en tredjedel af sine aktier i Proshop til Expert Danmark (tidligere Elbodan), som er den største non food detailhandelskoncern herhjemme. Expert Danmark ejer blandt andet kæderne punkt1 og Expert, der i forvejen driver internethandel. Sidste år solgte Thyregod så de sidste af aktierne til Expert Danmark, som havde en option på købet af de resterende 33 procent af aktierne.

Ekspansionslysten

I marts i år overtog Proshop konkurrenten Midtdata, hvilket ifølge Thyregod var udtryk for en "konsolidering i markedet"

Og tilbage i 2008 konsoliderede Poul Thyregod sig også, da aktiviteterne i den konkursramte webbutik shg.dk blev indlemmet i Proshop. Samme år blev også PRC Data overtaget af Proshop med den nye ekspansionslystne ejer Expert Danmark i ryggen.

Proshops hjemmeside er udviklet gennem et mangeårigt samarbejde med Novicell, og derigennem har Poul Thyregod fået et godt kendskab til den virksomhed, han nu indtræder som partner i.

Novicell har eksisteret i 12 år og er siden sommeren 2007 vokset fra 6 til 33 ansatte og består i dag af tre enheder: softwareudvikling, online markedsføring og hosting.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere