Artikel top billede

Storbanker mistænkes for monopoler på e-betalinger

De europæiske banker er på vej med et smart træk, der vil kunne holde alle andre end dem selv ude af markedet for online-betalinger.

Computerworld News Service: EU vil i gang med at gennemhegle markedet for onlinebetaling, som EU mener kan være domineret helt og aldeles af de store banker.

Ifølge konkurrence-kommissær Joaquín Almunia vil EU nu have udredt, om de store spillere i Europas banksektor blokerer for, at andre virksomheder kan træde ind i markedet for e-betaling.
European Payments Council er på nuværende tidspunkt ved at udvikle et standard-rammeværktøj til e-betaling kaldet Single Euro Payments Area (SEPA).

Det vil gøre det muligt for internetbrugere at handle på nettet, uanset hvor de befinder sig i Europa, og at betale ved hjælp af deres egen netbank.

Begrænset til eget land

Med det eksisterende system kan brugerne få betalinger debiteret fra deres konti, men kun inden for deres eget lands grænser.

Det hævdes dog i en klage til kommissionen, at standardiserings-processen låser alle andre betalingsleverandører ude. Det gælder eksempelvis Paypal og Hipay.

Medlemmerne af European Payments Council inkluderer Deutsche Bank, HSBC, BNP, Santander og Barclays og Europa-Kommissionen er bekymret for, at hvis nye spillere, der ikke er medlem af European Payments Council, forhindres i at træde ind i markedet, så vil det ende med, at forbrugerne kommer til at betale mere for deres online-transaktioner.

Minimumskrav skal overholdes

"Brugen af internettet er i hastig stigning, hvilket gør behovet for sikre og effektive løsninger til onlinebetaling i hele Single Euro Payments Area så meget desto mere presserende. Derfor byder jeg European Payments Councils arbejde med at udvikle standarder på dette område velkommen. I princippet fremmer standarder interoperabilitet og konkurrence, men vi er nødt til at sikre, at standardiserings-processen ikke unødigt begrænser forretningsmulighederne for ikke-deltagere," udtaler Almunia.

European Payments Council forklarer på sit website, at rammeværktøjet til e-betaling under SEPA designes til at understøtte indbyrdes kompatibilitet mellem eksisterende og nye ordninger til e-betaling.

European Payments Council vil definere et sæt minimumskriterier heriblandt juridiske og sikkerhedsmæssige aspekter, som en e-betalings-ordning er nødt til at overholde for at være SEPA-compliant.

Europa-Kommissionen har ingen juridisk tidsfrist i forhold til gennemførelsen af monopolundersøgelser.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere