Skurke fjernes fra Hitman2 efter klager

Hitman2-selskaberne - Eidos og IO Interactive - giver uforbeholden undskyldning til sikherne, der har klaget over, at de i Hitman2 udstilles som en bande fanatiske troende. Den uheldige fremstilling vil nu blive fjernet alle de steder, hvor det er muligt.

Eidos, det engelske distributionsselskab bag den danske supersucces Hitman2: Silent Assasin, giver en uforbeholden undskyldning til verdens sikher og lover bod og bedring fremover.

Sikherne er tilhængere af den nordindiske religion sikhisme, der er i familie med hinduisme og buddhisme.

Flere sikh-grupper beskyldte i sidste uge såvel Eidos som det danske produktionsselskab IO Interactive - der har konstrueret kæmpesuccessen - for racisme.

Sikherne blev voldsomt oprørte, da de fandt ud af, at de i en af spillets scener i et sikh-tempel - en såkaldt gurdwara - bliver udstillet som en bande fanatiske troende ledet af en ond kulthøvding.

Også længere henne i spillet er der henvisninger til sikhernes helligdomme.

I spillets afsluttende scene ligner scenariet således angiveligt sikhernes allerhelligste tempel - Harmandir Sahib i den indiske by Amritsar - på en prik.

Mindelig afgørelse

Efter samtaler mellem parterne meddeler Eidos nu, at man er nået til en "mindelig afgørelse".

Hitman støder sikherne


Selskabet giver en uforbeholden undskyldning og erklærer, at det omgående vil fjerne al materiale, som kan være stødende for sikherne fra Hitman2's websted.

Der vil også blive foretaget rettelser i den version af Hitman2, som er på vej til GameCube, meddeler Eidos.

Det stødende materiale vil dernæst løbende blive luget ud, hvor det er muligt, hedder det.

Eidos og IO Interactive erklærer, at selskaberne aldrig har haft til hensigt at støde nogen, og at de i forståelse for sagens følsomhed derfor har "reageret på en båce social og kommerciel ansvarlig måde".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere