Boligkøbere satser på nettet

Antallet af boligkøbere, der første gang ser deres nye hjem på nettet, er i kraftig stigning, viser analyse fra Danbolig. I København bliver tre ud af fire boliger fundet på nettet. Det kan også mærkes hos den internetbaserede ejendomsmægler Robinhus.

Boligkøbere kigger på nettet, når deres nye hjem skal udpeges. Annoncer i aviserne, ikke mindst de store dagblade, tiltrækker sig imidlertid ikke megen opmærksomhed.

Det viser en undersøgelse, som ejendomsmæglerkæden Danbolig har foretaget blandt 1.100 af sine kunder.

Kunderne er blevet spurgt, hvor de første gang så den bolig sat til salg, som de endte med at købe.

Næsten halvdelen, 45 procent, svarer, at de fandt boligen på internettet. For et år siden var tallet i en tilsvarende undersøgelse 36 procent.

Lokalaviser tegner sig for 27 procent af opmærksomheden, mens landsdækkende dagblade kun i fem procent af har været kilde til et boligkøb.

Tallene dækker over store geografiske udsving. I de centrale dele af København bliver tre ud af fire boliger fundet på nettet. I de større byer finder over halvdelen af køberne deres nye hjem på nettet, mens de traditionelle medier stadig bliver foretrukket uden for de store byer, fremgår det af Danboligs undersøgelse.

Internet ikke blot supplement

Også den netbaserede ejendomsmægler, Robinhus, mærker fremgangen. I øjeblikket er der omkring 1200 boliger til salg hos mægleren, og det er på samme niveau som sidste år. Men nu er sælgerne villige til at betale penge for ydelserne.

- Tidligere havde kunderne den opfattelse, at man skulle sætte sin bolig til salg i avisen, og så muligvis supplere med internettet, men det har ændret sig, siger partner i Robinhus, Torben Andersen, til Computerworld Online.

Selv om det stadig er muligt at annoncere gratis på Robinhus, er flere begyndt at betale for bedre eksponering og flere værktøjer - og mange tør endda betale 20.000 kroner for at klare hele salget selv i samarbejde med Robinhus.

Torben Andersen mener, at købere, der kigger på internettet, ofte er mere seriøse end avislæserne. Dels kan den seriøse huskøber registrere sig i elektroniske køberkartoteker på nettet, og dels kan de på nettet hente flere oplysninger om boligen, inden de bestiller en rundvisning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere