Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

TDC seksdobler prisen på SMS til udlandet

Prisen for at sende en SMS-besked til en udenlandsk mobilkunde eksploderer fra 50 øre til tre kroner. TDC Mobil har lagt for med prisstigningerne, og selskabets grossistkunder er nødt til at følge med. Årsagen er, at mobilselskaberne begynder at kræve penge af hinanden for SMS'er sendt over grænserne.

1. december seksdoblede TDC prisen for at sende en SMS-besked til en mobilbruger i udlandet.

Det koster nu tre kroner mod tidligere 50 øre.

Ifølge TDC Mobil skyldes prisstigningen, at selskabet fremover skal betale udenlandske mobilselskaber for at sende en SMS til deres kunder.

- Volumen af SMS'er er begyndt at blive så stor, at det er en udgift for teleselskaberne. Det har haft en afsmitning på internationale operatører, som har indført en afgift på internationale SMS'er, siger Jörg van den Berk, der er direktør for TDC Mobil Branchesalg.

1. januar 2002 indførte de danske mobilselskaber en interconnect-aftale, der betyder, at de internt afregner 25 øre, når der bliver sendt en SMS.

En lignende aftale mellem TDC Mobil og de udenlandske mobilselskaber gør, at TDC fremover kræver 2,50 kroner ekstra for at sende en SMS til en udenlandsk abonnent.

Ekstremt høj prisstigning

Stigningen slår også igennem hos de mobilselskaber, der ikke har deres eget net, men lejer sig ind hos TDC. Det gælder eksempelvis Telmore, hvor priserne stiger fra 1. januar.

- Det er en afgift, vi er blevet pålagt af TDC fra 1. januar. Jeg synes, det er fuldstændigt vanvittigt, for den er ekstremt høj. Man skal sammenligne med, hvad folk er vant til at betale, siger marketingdirektør Kenneth Boye.

For Telmores kunder betyder den nye afgift, at prisen for at sende en SMS til udlandet stiger fra 25 øre til 2,70 kroner, altså næsten en 11-dobling.

Jörg van den Berk fra TDC mener, at afgiften er nødvendig. Uden afgifterne bliver aftalen mellem de danske mobilselskaber om at afregne SMS'er internt undergravet.

Et dansk selskab ville nemlig kunne omgå afgifterne ved at sende SMS'er til udlandet og derfra tilbage til de danske kunder.

Det fænomen var også årsagen til, at det er blevet langt dyrere at ringe til udenlandske mobiltelefoner end til almindelige telefoner i udlandet.

- Hvis man skal betale for at aflevere en SMS nationalt, så er det er problem, hvis man ikke skal betale internationalt. Når man i dag ringer til udlandet, betaler man en afgift til det udenlandske selskab, som modtager opkaldet. Den slags aftaler har vi bare ikke rigtigt haft på SMS'er før 2002, siger Jörg van den Berk.

Høje priser i udlandet

Ifølge TDC startede de store mobilselskaber i England og Frankrig med at kræve penge for at modtage SMS'er, og siden er en lang række andre mobilselskaber fulgt efter.

TDC Mobil har i løbet af efteråret indgået aftaler med de fleste store udenlandske selskaber om at opkræve afgiften. De fleste aftaler træder i kraft 1. januar 2003, men da enkelte aftaler allerede gjaldt fra 1. december, er TDC Mobils kunder også blevet opkrævet afgiften siden da.

Den høje afgift på 2,50 kroner skyldes ifølge Jörg van den Berk, at SMS er langt dyrere i udlandet end herhjemme.

- Prisen for SMS ligger i de fleste lande væsentligt højere end i Danmark, og det driver priserne op. For en tysk kunde, som normalt betaler halvanden krone for en SMS, vil springet være mindre, siger han.

Prisstigningen får ingen effekt på TDC Mobils indtjening.

- Det bliver uden betydning, medmindre der kommer stor trafikvolumen på internationale SMS'er, og det forventer vi ikke, siger Jörg van den Berk.

Administrerende direktør Jesper Brøckner Nielsen fra Telia Mobile fortæller, at selskabet følger udviklingen og i starten af det nye år vil beslutte, om det skal være dyrere at sende SMS'er til udlandet.

Sonofon følger ligeledes udviklingen, men har endnu ikke indført nogen afgift, oplyser koncerndirektør Allan Koch.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere