Politiet: Net-reklamer for bookmakere er lovlige

Hverken politiet eller statsadvokaturen mener, at Ekstra Bladet har gjort noget ulovligt ved at sælge bannerannoncer, der linker til udenlandske spiludbydere. Ekstra Bladet blev ellers anmeldt af Skatteministeriet.

Statsadvokaten har droppet sigtelserne mod Ekstra Bladet, som var anklaget for at linke til udenlandske spiludbydere fra avisens hjemmeside.

- Vi mener ikke, at der er holdepunkter nok i Tips- og Lottoloven til at sige, at der er tale om videreformidling af spil, siger Henrik Aagard, der er assessor ved Statsadvokaturen for København, til Computerworld Online.

Efter hans vurdering kræver det mere end aktive links til udenlanske spiludbydere, førend der er tale om reel videreformidling.

Indklaget af Skatteministeriet

Oprindelig havde Skatteministeriet skrevet til en række netmedier og bedt dem om at fjerne links til udenlandske spiludbydere. Baggrunden var Tips- og Lottolovens paragraf 10, der siger, at det er forbudt at formidle deltagelse i udenlandske væddemål.

Ekstra Bladet valgte som det eneste websted at beholde bannerannoncerne med links, og det fik Skatteministeriet til at indklage avisens daværende internetchef Hans Larsen for Københavns Politi.

Københavns Politi mente ikke, at lovgivningen gav grundlag for at lægge en sag an og gav derfor sagen videre til Statsadvokaturen, som altså kom frem til den samme afgørelse.

- Jeg er meget tilfreds med afgørelsen, specielt fordi statsadvokaten er kommet frem til det samme, som vi har sagt hele tiden. Skatteministeriet har forsøgt at bruge nogle paragraffer, som aldrig har været tænkt i sammenhæng med internettet, siger Hans Larsen, der i dag er forlagschef på Ekstra Bladets Forlag.

Ifølge Hans Larsen giver bannerannoncerne fra udenlandske spiludbydere en væsentlig indtægt, og derfor har sagen været vigtig for Ekstra Bladet.

Nyt forslag gør reklamerne ulovlige

Skatteministerien, som oprindelig tog sagen op, har mulighed for at anke statsadvokatens afgørelse til rigsadvokaten.

Det er dog ikke sikkert, at det er nødvendigt, for Folketinget har netop førstebehandlet en ny Tips- og Lottolov, som er fremsat af skatteminister Svend Erik Hovmand (V).

Et af lovforslagets hovedelementer er nye forbud mod reklamering, markedsføring og formidling af ulovlige spil med fokus på spil, som udenlandske bookmakere udbyder på internettet, og som udgør en konkurrent til statsmonopolet Dansk Tipstjeneste.

Hvis loven vedtages, vil det blive straffrit for danskere at deltage i ulovlige spil for eksempel via internettet. Myndighedernes indsats skal i stedet koncentreres om udbydere og formidlere af ulovlige spil, som har den økonomiske fortjeneste af spillene.

Relevant link

http://www.ft.dk/Samling/20021/lovforslag_oversigtsformat/L111.htm" target="_blank">Skatteministerens forslag til ændring af tips- og lottoloven




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere