Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

KMD: Staten er vores næste mål

Kommunernes IT-selskab, KMD, vil ikke længere nøjes med at levere løsninger til kommunerne. KMD sætter derfor nu fulde sejl for at komme ind på det statslige IT-marked, hvor konkurrenten CSC dominerer.

Kommunernes IT-selskab KMD vil ikke længere kun være stor på kommune-markedet.

KMD sætter nu alle sejl for at komme ind på det statslige IT-marked, hvor selskabet ser fremtidens ekspansions-muligheder.

- Vi er pænt store i kommunerne, hvor vi sidder på omkring 40 procent af markedet, mens vi kun har få procent af statsmarkedet. Der er et stort marked at gå efter. Og det vil vi gøre nu, siger administrerende direktør i KMD, Lars Monrad-Gylling, til Computerworld Online.

Historisk fokus skal ændres

Han peger på, at KMD - der er ejet 100 procent af Kommunernes Landsforening - af historiske årsager altid har haft sit fokus rettet mod netop kommune-markedet, hvor selskabet da også uden sammenligning er den største spiller med samtlige 271 kommuner i kundekartoteket.

KMD-ledelsen fornemmer imidlertid, at der er begyndt at blæse nye vinde i det statslige system, hvor konkurrenten CSC i flere år har været det mest vindende selskab. Fornemmelsen går på, at de statslige myndigheder er begyndt at se på kommune-leverandøren i et mildere lys.

- Der er jo en række områder indenfor den offentlige IT, hvor vi allerede har både kompetencer og masser af erfaring. Så vi ser det store statslige marked som en klar ekspansionsvej for os, siger Lars Monrad-Gylling.

Har allerede produkter klar
Han peger på, at de statslige myndigheder allerede i dag efterspørger en lang række af de kompetencer og løsninger, som KMD allerede har udviklet til kommunerne.

Det drejer sig blandt andet om systemer inden for skat, bolig, sundhed og en række sociale områder, som forholdsvis enkelt kan tilrettes de statslige behov.

- Vi tror på, at KMD kan slå igennem på det statslige IT-marked, siger Lars Monrad-Gylling.

Målsætningen om at tage en bid af det statslige marked er da også et led i KMD's reviderede koncernstrategi.

I strategien er det helt centralt, at selskabet fremover ikke vil være låst til en bestemt kundegruppe - kommunerne - men i stedet i langt højere grad vil fokusere på opgaverne - uanset om kunden er en kommune, en styrelse eller et ministerium.

- Det betragter vi som et rigtigt og klogt skaktræk at gøre netop nu, siger Lars Monrad-Gylling.

Kommuner i opbrud

KMD's taktiske ændring er blandt andet motiveret af det arbejde, som den såkaldte Strukturkommision i øjeblikket er i gang med.

Dette arbejde vil inden for en kort årrække ende med en ny struktur i det offentlige landskab.

Det er dog umuligt at sige, hvad kommissionens arbejde vil ende med, og netop denne usikkerhed er baggrunden for, at Lars Monrad-Gylling afviser at spekulere i, hvad KMD kan hente af ordrer i kroner og øre på det statslige marked.

- Man stiller jo ikke med et femårs-budget, når det ser ud til, at posen vil blive rystet inden for det næste års tid. KMD's taktiske ændring handler først og fremmest om, at vi nu retter sigtekornet mod de statslige opgaver. Men det er umuligt at sige, hvad der nærmere vil ske, før Strukturkommissionen arbejde er afsluttet, siger han.

Rent praktisk vil KMD udnævne en række såkaldte account managers med forankring i direktionen. De får til opgave at dyrke kontakter i det statslige system.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere