Artikel top billede

(Foto: NOKIA /)

Nokia fyrer tusindvis af medarbejdere

Den finske mobilgigant Nokia fyrer for anden gang i år flere tusinde medarbejdere.

Så sker det igen.
 
Nokia iværksætter en stor plan, der betyder lukninger og fyringer.
 
Denne gang går det først og fremmest ud over Nokias fabrik i den rumænske by Cluj.
 
Ifølge Nokia kan det bedre betale sig at producere telefonerne i Asien, og derfor vælger selskabet at lukke den rumænske fabrik ved årets udgang. Manøvren betyder, at 2.200 medarbejdere mister jobbet.
 
Derudover er Nokia i gang med en større omlægning, som koster yderligere 1.300 ansatte jobbet. Det sker som følge af en omlægning af produktionen i Finland, Mexico og Ungarn.
 
"Vi ser solide fremskridt mod vores strategi, og med disse planlagte ændringer vil vi komme ud som en mere dynamisk, smidig og effektiv udfordrer," siger Nokia-topchef Stephen Elop.
 
"Vi bliver nødt til at tage smertefulde, om end nødvendige, skridt for at tilpasse vores arbejdsstyrke og vores aktiviteter med vores vej fremad," lyder det videre fra Stephen Elop i en pressemeddelelse.
 
Nokia er presset
Det er anden gang i år, at Stephen Elop afskediger tusindvis af medarbejdere. I april skar Stephen Elop også dybt i organisationen, og det medførte blandt andet, at Nokia lukkede sin danske udviklingsafdeling med næsten 1.000 ansatte.
 
Dengang fyrede Nokia i alt 4.000 ansatte, mens yderligere 3.000 medarbejdere, der udviklede Symbian-systemet, blev overflyttet til Accenture.

De mange fyringer kommer, fordi Nokia i øjeblikket er hårdt presset.

Selskabet er stadig verdens største mobilproducent, men Nokia har tabt store markedsandele på det attraktive og hurtigt voksende smartphone-marked.

I juli passerede både Apple og Samsung det finske selskab målt på antal solgte smartphones.

Nokias salg af smartphones gik tilbage i et ellers stærkt voksende marked.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere