Artikel top billede

Foto: Københavns Museum.

Guide: Tag familien med på it-tur i kulturnatten

I aften bugner København og Aarhus af digitale kulturtilbud på gader og stræder. Få det samlede overblik over arrangementerne i de to storbyer her.

Hvis du skal ud i den københavnske kulturnat, er der rig mulighed for at få nogle gode it-oplevelser med hjem i varmen. 

Ud over at downloade det officielle guidekort til kulturnatten og deltage i diverse konkurrencer, stiller flere uddannelsesorganisationer, offentlige myndigheder og virksomheder op med digitale oplevelsesmuligheder i den københavnske nat, hvor der i alt vil være over 600 arrangementer. 

Udstil dig selv på Rådhuspladsen

På Rådhuspladsen i hovedstaden vil Københavns Museum blandt andet stille en interaktiv skærm op med navnet Væggen, hvor københavnere og andet godtfolk i løbet af aftenen kan bladre rundt i museets samling samt se spritnye film fra Københavns Film- og Fotoskole.

"Medbring gerne USB med egne københavnerfotos til upload," lyder opfordringen fra museet.

Ude på IT-Universitetet på Amager vil teknologiinteresserede sjæle kunne få et indblik i, hvordan it kan bruges under overskriften "Det vidste du ikke, it kunne". Blandt andet vil universitetet løfte sløret for sine nyeste opfindelser til interaktive vægge og borde. 
 
Derudover vil universitetet blandt mange andre ting også give prøver på sine egenudviklede computerspil og vise, hvordan publikum kan blive en del af en sorteringsalgoritme.
 
Find vej og vind en bil
Skattejagter ved hjælp af it og interaktive kort er et af de store temaer i år. 

Klokken 18 begynder det lokationsbaserede Mini Getaway-spil til iPhones, der går ud på at finde en Mini (bil) og vinde køretøjet for et år. Du kan finde mere information her
 
Også Ingeniørforeningen på Kalvebod Brygge disker op med skattejagt, hvor hele familien via geocaching kan bruge GPS til at finde rundt i byen. 
 
Kort- og Matrikelstyrelsen vil på Højbro Plads vise interaktive kort frem, så folk ved selvsyn kan konstatere, hvor Whiskeybæltet, Udkanstdanmark, Staden og Chokoladekrydset egentlig ligger på et rigtigt danmarkskort. 
 
Det Danske Filminstitut sætter gang i en interaktiv gyser-quiz på mobilen, mens byens film- og fotoskole producerer digitalfilm til visning på Rådhuspladsen.
 
Langhåret kulturoplevelse
Hos Dansk Arkitektur Center på Christianshavn vil arkitekterne demonstrere, hvordan store øjne i projektet EYE materialiserer sig på videoprojektioner langs havnebassinet og holder øje med bevægelser i vandet ved hjælp af sensor-teknologi
 
Er du til lidt mere langhårede kulturoplevelser, skal du måske i stedet forbi Niels Bohr Instituttet på Østerbro, hvor der bliver demonstreret molekylær elektronik og fremtidens nanoteknologi til it-industrien, der blandt andet har frembragt såkaldte "lyd-lasere". 
 
"Altså noget, der udsender meget rent og totalt monokromatisk lyd," som forklaringen lyder.
 
Samme sted kan du også få forklaringen på, hvordan brugen af sociale netværk som Twitter og Facebook minder om den adfærd, som kan findes ude i naturen.

Kulturnatten i Aarhus

Også i Smilets By fejres kulturnatten, når mørket i aften falder på. 

Hovedlandets hovedstad har også et hav af digitiale oplevelser, der venter i aften- og nattelivet, hvor især digital kunst fylder en del. 

Gentænk kunst og byen

Center for Avanceret Visualisering og Interaktion (CAVI) byder inden for til blandt andet interaktive lys, mediefacader, beatmix via et DJ-bord samt muligheden for at lege med det digitale LEGO-bord. 3D-biografen vil desuden være åben, og man vil kunne afprøve den interaktive Landsudstilling fra 1909.

På Vesterbro Torv opfordrer det aarhusianske projektkollektiv Sideprojects borgerne til at medbringe deres egne digitale billeder, tekster eller ideer til, hvordan Aarhus kan fremstå som hele Europas kulturby i 2017

Det samme tema går igen hos Mediehus Aarhus, der opfordrer borgerne til at gentænke Aarhus som by

Af mere "traditionel" digital kunst vil DJ'en Eyefix spille op til dans og videoprojektioner fra hans iPhone på Klostertorvet. 

Bliv kultur-journalist

Aarhus holder sig ikke tilbage fra København med hensyn til at arrangere skattejagter. 

Kulturnat Aarhus arrangerer således også en skattejagt med RFID-chips på cyklerne i "Taglock", hvor borgerne kan vinde cykler. 

Hele kulturnattens samarbejdspartner i Smilets By, Århus Stiftstidende, har desuden arrangeret, at borgerne kan tage mobilbilleder og tippe avisens redaktion, der løbende udvælger de bedste og offentliggør dem på Stiftens lysavis ved Banegården. 

Derudover byder Erhvervsarkivet på tre foredrag om tre fejlslagne projekter - heriblandt "to IT-lokomotiver der kørte af sporet" - der kan fortælle tilhørerne om fremtidens løsninger. 

Hav en rigtig god it-aften.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere