Artikel top billede

Trods fede telefoner: Problemerne ikke slut for Nokia

Selv om Nokia har lanceret et par lækre smartphones, er der stadig lang vej tilbage for selskabet.

Læs også:

Her er Nokias nye Windows-telefoner.

Nokias Windows-mobiler: Her er eksperternes dom.

[url=Computerworld News Service: Det har været noget af en bedrift for Nokia at få de to Windows Phone-baserede smartphones klar til Nokia World, men der er stadig lang vej endnu, før virksomheden kan vide sig sikker på smartphone-markedet, siger analytikere.

Onsdag annoncerede Nokia Lumia 800 og Lumia 710, som kommer i butikkerne henholdsvis til november og ved udgangen af året.

Stephen Elop, der overtog posten som administrerende direktør for nogle år siden, annoncerede i februar, at Nokia planlagde at bruge Windows Phone som primært styresystem til selskabets smartphones.

Lynhurtig

"Det, der har imponeret mig mest, er, at det er lykkedes Nokia at få to telefoner ud af døren, efter at selskabet var helt bagud på markedet for bare otte måneder siden," siger Ben Wood, der er director of research hos CCS Insight.

Francisco Jeronimo, der er reserch director hos IDC, blev også overrasket over hvor kort tid, det har taget virksomheden at få to telefoner klar og endnu flere på vej.

"Det er ikke nemt for en virksomhed at lancere et helt nyt styresystem fra bunden," bemærker han.

Måske husker folk det ikke, men på dette tidspunkt sidste år var Nokia ved at bryde sammen, siger Ben Wood.

"Den administrerende direktør var væk, [ledelsesmedlem] Anssi Vanjokki havde sagt op og selv om Stephen Elop allerede var udnævnt på det tidspunkt, så var det stadig uklart, i hvilken retning han ville styre virksomheden. Men her er vi," lyder det fra Ben Wood.

Nu er virksomheden med i konkurrencen igen, men der venter endnu et stort bjerg, der skal bestiges, inden Nokia kan komme på omgangshøjde med smartphone-markedet generelt, siger Ben Wood.

Læs også:

Her er Nokias nye Windows-telefoner.

Nokias Windows-mobiler: Her er eksperternes dom.

Sådan skal Nokia få brugerne til at købe Nokia-telefoner

For at få succes skal virksomheden genoplive Nokia-brandet og få forbrugerne til at prøve Windows Phone, for hvis de ikke gør det, så bliver det svært at få dem til at købe en af Nokias enheder, mener Ben Wood.

Nick Dillon, der er analytiker hos Ovum, deler det synspunkt:

"Mange potentielle Windows Phone-brugere har allerede købt en iPhone eller en Android og har vænnet sig til at bruge en bestemt platform," siger han.

Den type forbrugere kender deres telefon og har sikkert også allerede brugt penge på applikationer. "Nokia får en udfordring med at overbevise dem om at skifte til noget, som er stort set ukendt og derfor virker som et risikabelt alternativ," siger han.

Den anden ting er, at når forbrugerne går ind i en forretning for at købe en telefon, så vil de stadig blive mødt af en lavine af iPhones og telefoner med Android, og den slags er ikke nemt at konkurrere med.

"Den vigtigste opgave for Nokia bliver at sikre, at brugerne i hvert fald vil overveje en Windows Phone, næste gang de skal købe en smartphone," siger Francisco Jeronimo.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere