Artikel top billede

Regeringen slagter forhadt pc-skat i ny finanslov

Du kan lægge flere penge under hovedpuden til næste år, når multimedieskatten højst sandsynligt vil være fortid i Danmark.

Fra 2012 slipper godt en halv million danskere for at betale 3.000 kroner årligt til den multimedieskat, der blev indført under store protester fra it-branchen i 2010.
 
Det fremgår af det finanslovsforslag, som S-R-SF-regeringen vil præsentere på torsdag, skriver Jyllands-Posten.

"Vi har ikke skat på håndværkeres redskaber, så vi finder det også helt naturligt, at vi fjerner skatten på teknologiske arbejdsredskaber. Multimedieskatten har været skadelig for fleksibiliteten på arbejdspladserne," siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) til Jyllands-Posten.
 
Hun fortæller, at regeringen har afsat 500 millioner kroner til at finansiere fjernelsen af multimedieskatten for 525.000 danskere, der tilsammen har spyttet omkring 800 millioner kroner i statskassen for at have stillet pc, mobiltelefon og bredbåndsforbindelse til rådighed af deres arbejdsgivere.

Fuld finansiering

På trods af, at Margrethe Vestager lover, at forslaget til fjernelsen af multimedieskatten er fuldt finansieret, vil hun ikke afsløre, hvordan regnskabet hænger sammen før torsdag.
 
Hun kan dog fortælle til Jyllands-Posten, at fri privattelefon, fladskærm til stuevæggen og andre dyre elektroniske apparater vil blive betragtet som et frynsegode, og derfor stadig skal beskattes.
 
Margrethe Vestagers Radikale Venstre gik blandt andet til valg på afskaffelsen af multimedieskatten, mens de andre regeringspartier, Socialdemokraterne og SF, indtil videre har nøjes med at tale om stramninger.
 
Kovendinger i de borgerlige rækker
Ifølge de partier, som Computerworld har talt med, møder afskaffelsen af multimediskatten opbakning fra minimum af Enhedslisten og Liberal Alliance, hvilket sammen med regeringens mandater er mere end rigeligt til at sende multimedieskatten i glemmebogen.
 
Dertil kommer, at et borgerligt parti som Det Konservative Folkeparti, nu har vendt rundt på en tallerken og selv glæder sig til at afskaffe den skat, som det var en af hovedmændene bag i 2010.

"Vi har aldrig brudt os om den skat. Den blev indført i et kompromis for at sænke skatten på arbejde. Derfor glæder vi os meget over, at den nye regering vil afskaffe den," siger De Konservatives finansordfører Mike Legarth til Jyllands-Posten.
 
Han vil dog gerne se finansieringen, før partiet tager endelig stilling til forslaget.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere