Foto: Mark Lee

Her er de mest uundværlige MySQL-værktøjer - del 3

MySQL-community'et producerer en lang række uundværlige open source-værktøjer, som du frit kan bruge til at forbedre dine MySQL-systemers ydelse og sundhed. Her har vi samlet de bedste.

Læs også:
Disse værktøjer til MySQL kan du ikke undvære[b] (del 1)[/b]

Her er de MySQL-værktøjer, du har brug for (del 2)

Jeg har samlet 10 open source-værktøjer, som vil være værdifulde ressourcer for enhver, der anvender MySQL. Her kommer anden del af serien. 

Du kan læse mere om baggrunden for listen her, hvor du også kan se de første værktøjer.

Uundværligt MySQL-værktøj nr. 7: mycheckpoint
 
Det er ikke altid, man ønsker at vente på, at noget går galt, før man gør noget ved et potentielt problem, og kontrolpaneler kan være en uundværlig måde at overvåge sit MySQL-miljø for potentielle problemer, før de opstår. 

Der findes mange gratis og kommercielle applikationer til overvågning i MySQL, hvor nogle specifikt er til MySQL, mens andre er generiske med MySQL-plugins eller -skabeloner. Mycheckpoint er bemærkelsesværdig, idet den er gratis, open source, specifikt til MySQL og funktionskomplet. 

Lige som mange andre overvågningsløsninger er mycheckpoint webbaseret. 

Mycheckpoint kan konfigureres til at overvåge kriterier for både MySQL og serveren såsom InnoDB buffer pool flushes, oprettelsen af midlertidige tabeller, systembelastningen, hukommelsesforbruget og meget andet. Hvis du ikke bryder dig om diagrammer, kan mycheckpoint også generere mere menneskevenlige rapporter. 

Ligesom det er tilfældet med pt-stalk, kan man også her definere advarsels-betingelser med notifikationer via e-mail, men der er her intet sekundært værktøj ligesom pt-collect til at logge yderligere data til brug ved fejlfinding. En anden brugbar funktion er dog mycheckpoints evne til overvåge MySQL-variabler og derved opdage ændringer, der potentielt kan føre til problemer eller være tegn på, at nogen har foretaget uautoriserede ændringer. 

Overvågning af MySQL er ikke kun for datacentre og store implementeringer. Selvom hvis man blot har en enkelt MySQL-server, er overvågning uundværligt. Ligesom med en bil er der meget, man kan finde ud af om systemet, mens det kører, som kan hjælpe til at forudse eller undgå driftsforstyrrelser. Mycheckpoint er en ud af mange løsninger, det kan betale sig at prøve. 

Download:http://code.google.com/p/mycheckpoint/downloads/list 
Vedligeholdes af: Shlomi Noach 
Mere information: http://code.openark.org/forge/mycheckpoint 

Uundværligt MySQL-værktøj nr. 8: shard-query 
Forespørgsler om partitionerede eller såkaldte sharded datasæt kan gøres dramatisk meget hurtigere ved brug af shard-query, som bag kulisserne paralleliserer bestemte forespørgsler. Forespørgsler, der bruger følgende constructs kan drage fordel af shard-querys parallelle eksekvering: 


  • Underforespørgsler i FROM
  • UNION og UNION ALL
  • IN
  • BETWEEN
Også funktioner som SUM, COUNT, MIN og MAX kan bruges med disse constructs. For eksempel kan følgende forespørgsel udføres parallelt af shard-query: 

SELECT DayOfWeek, COUNT(*) AS c 
FROM ontime_fact 
JOIN dim_date USING(date_id) 
WHERE Year 
BETWEEN 2000 AND 2008 
GROUP BY DayOfWeek 
ORDER BY c DESC; 

Test viser, at parallelisering af denne forespørgsel reducerer dens svartid med rundt regnet 85 procent fra 21 til tre sekunder. 

Shard-query er dog ikke et selvstændigt værktøj. Det kræver andre programmer såsom Gearman og er relativt kompliceret at opsætte. Men hvis dine data er partitionerede og dine forespørgsler bruger nogen af ovenstående constructs, så er fordelene umagen værd. 

Download: (svn checkout) http://code.google.com/p/shard-query/source/checkout 
Vedligeholdes af: Justin Swanhart 
Mere information: http://code.google.com/p/shard-query/

Se flere uundværlige værktøjer på næste side.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Hårde år forude for kinesiske tech-selskaber: Joe Biden ser ud til at fastholde hård kurs mod Kina
Med en nye præsident i Det Hvide Hus kommer en ny Kina-politik. Men umiddelbart ser Joe Biden ud til at fastholde Donald Trumps hårde kurs mod Kina.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.