Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Storage-virtualisering

Tilbage til hovedartiklen

I storage-virtualisering er det af afgørende betydning at adskille den fysiske og logiske storage, så data og filer kan hentes uden at skelne til specifikke storage-diske.

Derved opnår man en overordnet og mindre ressourcekrævende administration af SAN'et (Storage Area Network) eller NAS'et (Network Attached Storage).

På den måde kan it-administratoren fjerne eksempelvis leverandørafhængighed og gøre det lettere at administrere sine interne og eksterne servicekontrakter.

Hoppede fra løsningen

Alligevel er server manager Mikkel Korsgaard Jensen fra Herning Kommune gået væk fra at benytte storage-virtualisering.

"Vi prøvede IBM's SVC (SAN Volume Controller, red.) fra 2004 til 2009, og teknikken virker perfekt. Men den slags produkter er samtidig ret dyre," siger Mikael Korsgaard Jensen.

Han forklarer, at da kommunens SAN for nyligt skulle udskiftes, så hoppede Herning på IBM's XIV-storages-system med et forholdsvist nyt SAN. Teknikken virker ved, at det nye SAN kører med grid-storage, som er delt op i én-megabyte-partitioner, hvor flere fysiske diske giver højere ydeevne og hurtigere svartider.

"I vores nye setup reducerede vi vores tre SAN's til vores nuværende ene, og så røg gevinsten ved storage-virtualisering," begrunder han udviklingen med.

Gevinsten i administrationen

Som med mange andre former for virtualisering, ligger de helt store gevinster i storage-virtualisering i administrationsdelen, hvilket gør livet lettere for server managers som Mikael Korsgaard Jensen.

"Administrativt er storage-virtualisering som at proppe data ned i én stor spand, og så finder systemet selv ud af, hvor data ligger mest optimalt," forklarer han.

På slagsiden fremhæver han, at grundet den lave efterspørgsel efter storage-virtualisering er priserne stadig relativt høje, selv om der blot i de seneste par år er kommet flere spillere på banen med brugbare løsninger.

Samtidig giver storage-virtualisering også problemer ved datarevisioner, da det er svært gennemskueligt at pege præcist på, hvilke diske, der indeholder hvilke data.

"Men mon ikke kravene til den slags sikkerheds-audits ændrer sig i takt med, at virtualisering bliver mere og mere udbredt - også på storage-delen?" spørger han retorisk.

Tilbage til hovedartiklen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere