Test: Slingbox PRO-HD giver dig suverænt tv på iPad'en

Slingbox PRO-HD sender dine tv-kanaler direkte til din iPad, mobil og pc. Det er hamrende smart, men også en voldsom dyr løsning. Samtidig skal du være en teknisk wunderkind for at få det til at fungere.

Test: Slingbox PRO-HD giver dig suverænt tv på iPad'en

Anmeldelse: Slingbox PRO-HD er intet mindre end en genial boks, hvis du ikke kan leve uden at have adgang til dine tv-kanaler, uanset hvor du er henne i verden.
I princippet kobler du blot boksen sammen med dit antennestik og en kablet internetforbindelse.

Herefter har du adgang til alle dine tv-kanaler fra eksempelvis YouSee på din iPad, mobil og pc.

Det lyder meget nemt, men i virkeligheden er løsningen kompliceret, og den kræver, at du ikke er bange for slås med en nærmest Storm P-agtig opsætning.

Til gengæld er besværet det hele værd, også selv om setuppet er svinedyrt. Det med prisen vender vi tilbage til.

Mangler dvb-c tuner

Slingbox PRO-HD er en lille sort boks, som har en række indgange og udgange på sin bagside.

Det er her, du kobler dit antennekabel til, og det er også her, at du kobler et internetkabel til, så boksen kan sende dit tv-signal online.

Desværre er Slingbox'en ikke udstyret med en dvb-c tuner, og det betyder, at den ikke kan håndtere digitalt kabel-tv.

Vi testede den sammen med YouSee, som også tilbyder en Samsung-boks, der fungerer som harddiskoptager og dvb-c tuner.

I princippet skulle Slingbox'en og YouSee-boksen kunne samarbejde, men det var nærmest umuligt at få dem til at kommunikere.

Efter at have wrestlet med manualer, kabler og en svedig T-shirt opgav vi og valgte at investere i Denvers dvb-c tuner, som også går under det mundrette navn DVBC-109HD.

Fordelen ved denne tuner er, at du kan koble en USB-harddisk eller -nøgle til den. Dermed kan den pause optagelser og bruges til at optage tv, og det forvandler tuneren til en reel harddiskoptager.

I modsætning til Slingbox og YouSee-kombinationen kommer den heller ikke til at stjæle signalet fra dit tv i stuen.

Lad os sige, at du er på job og gerne vil se en tenniskamp, mens ungerne derhjemme tænder for Disney Channel. Så har du et problem. Denne løsning kan ikke håndtere, at boksen sender et andet signal end det, som YouSee-boksen viser.

Det problem har du ikke med kombinationen af Slingbox HD-PRO og tuneren fra Denver. Det kræver naturligvis, at du splitter dit tv-signal ved dit antennestik, så et kabel går til din fladskærm (eller YouSee-boks) og et andet til Denver tuneren og herfra til Slingbox'en.

Så er du et skridt nærmere, men bare vent. Der er mange flere tekniske udfordringer gemt i Slingbox-setuppet.

Ekstraudstyr gør boksen smart

Slingbox PRO-HD har ikke indbygget trådløst netværk, og du skal derfor have trukket et internetkabel til boksen for at få den online.

Måske har du routeren stående i stuen, og så vil det ikke være noget stort problem.

Men hvis du har routeren i et andet rum, skal du i gang med slagboremaskinen, medmindre du vælger endnu en teknisk løsning til setuppet.

Vi valgte at benytte D-Link Powerline, som deler din internetforbindelse via hjemmets stikkontakter. På den måde slap vi for at trække kabler gennem hele huset.

Det kræver også lidt opsætning at få Denver tuneren til at fungere. Den skal jo kunne fjernstyres fra din iPad, så du kan skifte kanaler, optage og pause udsendelser.

Du skal derfor montere infrarøde sendere på toppen af Denver DVBC-109HD, og de skal forbindes med Slingboxen.

De infrarøde sendere, der også kaldes IR Blasters, følger med, og de kan klistres fast.

Der mangler dog stadig lidt teknisk fifleri. På din pc skal du installere den software, der følger med Slingbox PRO-HD og få boksen koblet sammen med dit netværk. Det er ikke så besværligt.

Desuden skal du sørge for at få downloadet fjernkontrol-indstillingerne til Denver tuneren, så du kan betjene den, selv om du ikke er i nærheden af boksen. Det er til gengæld lidt mere kompliceret.

Vi kunne ikke finde nogen til Denver DVBC-109HD, men det vidste sig, at vi sagtens kunne bruge indstillingerne fra en anden Denver-boks med navnet DCB-108HD.

Da vi endelig var færdige foran pc'en, gik turen videre til iPad'en, hvor vi installerede app'en Slingplayer Mobile, som vi måtte betale 170 kroner for.

Men så var der også tv-signal på iPad'en. Glemte vi at tilføje, at du naturligvis skal have en velvoksen bredbåndsforbindelse med en fornuftig uploadhastighed, hvis du skal have tv-signalet sendt online til din iPad, mens du er på farten? Regn mindst med 1 Mbit uploadhastighed.

En fornøjelse at bruge

Når du først har hele det lettere komplicerede og ikke helt billige setup på plads, er det en fornøjelse at bruge. Det fungerer bare.

Denver tuneren går selv på standby efter et stykke tid, hvor den ikke har været i brug. Men du kan naturligvis selv vælge at tænde og slukke for den via din iPad. 

Setuppet kræver, at du har Slingbox'en tændt konstant. Den bruger 11,7 watt i strøm, og det svarer til en årlig udgift på cirka 200 kroner.

I standby mode bruger Denver-boksen 0,4 watt, og det svarer til cirka otte kroner årligt. Hvis du bruger den tre timer om dagen, er prisen på årsbasis 22 kroner.  

Optag udsendelser

I denne test har vi valgt at fokusere på iPad, selv om Slingboxen også fungerer på din bærbar og mobil. Tablet-pc'en er dog mere velegnet til tv-kiggeri end de to andre.

Med app'en Slingplayer Mobile får du et lille betjeningspanel, som lader dig styre Denver-tuneren. Du kan skifte kanal, oprette favoritlister med de bedste tv-kanaler, og du kan optage eller pause udsendelser.

Det kræver dog, at du har koblet en USB-harddisk eller -nøgle til Denver tuneren, da den fra fødslen ikke er udstyret med en harddisk. 

Der er flere måder at skifte kanal på, og du kan eksempelvis vælge blot at lade fingeren glide op ad skærmen for at bladre frem og nedad for at hoppe en kanal tilbage.

Det er meget intuitivt. Der er lidt ventetid, når der skiftes kanal, men det er ikke voldsomt irriterende. Du har også mulighed for at oprette favoritlister, så det er nemmere at finde frem til de bedste kanaler. 

Virtuel fjernbetjening kræver tilvænning

Det er også muligt at aktivere Denver tunerens menu og justere forskellige indstillinger via iPad'en. Det kræver tilvænning at lære at fjernstyre boksen, men ved lidt learing by failure er det faktisk ikke så svært at navigere rundt i boksens menuer.

Ud over at se massevis af live tv kan du også se de udsendelser, som du har optaget med Denver DVBC-109HD.

Det er ligesom med en almindelig harddiskoptager muligt at programmere Denver-tuneren, der er udstyret med en elektronisk programguide.

Det fungerer glimrende, selv om menuerne næppe vinder nogle designpriser. 

Vi testede blandt vores iPad med et Apple TV, der er en boks, som kobles sammen med et tv. Via funktionen AirPlay lykkedes det os at skyde tv-signalet trådløst fra iPad'en og op på fjernsynet.

Kvaliteten var til at holde ud, men naturligvis langt dårligere end normalt med antennekabel.

Samtidig var lyden blevet noget skinger - formentlig takket være komprimeringen fra først Slingbox videre til iPad og dernæst til Apple TV. Men at det kunne lade sig gøre var imponerende. 

I princippet betyder det, at du kan tage Apple tv og iPad med i sommerhuset eller ferielejligheden i Spanien, og få alle dine tv-kanaler vist på en fladskærm.

Det kræver naturligvis, at du har en rimelig hurtig trådløs internetforbindelse at koble Apple TV og iPad op på.

Så meget koster det

Slingbox PRO-HD er et interessant, men også besynderligt bekendtskab.

Den er svinedyr, og du er nødt til at købe ekstraudstyr for få den til at fungere med eksempelvis YouSee-kabel tv.

Samtidig er det besynderligt, at folkene fra Slingbox ikke skammer sig over, at kunderne skal punge ud med hele 170 kroner ekstra for en iPad-app.

Der skal naturligvis også betales til apps, som du vil installere på din iPhone eller Android. Suk. 

Lad os lige tage regnestykket. 

Slingbox PRO-HD:
1.800 kroner

Denver DVBC-109HD:
500 kroner

D-Link Powerline: 
500 kroner (billigste setup)

Slingplayer Mobile App til iPad:
170 kroner

Alt i alt:
2.970 kroner.

Du skal regne med, at din elregning stiger et sted mellem 200 og 300 kroner på årsbasis med dette setup. 

Dertil skal du lægge udgift til en eventuel USB-harddisk, hvis du vil bruge Denver DVBC-109HD til at optage programmer eller pause udsendelser.

Du må heller ikke glemme, at du skal have en fornuftig internetforbindelse med minimum 1 Mbit i uploadhastighed.  

Fantastisk løsning

Er Slingboxen pengene værd? Det er et svært spørgsmål. Når hele det tekniske setup er på plads, kører det bare. Du skal bare nyde dine tv-serier, fodbold og film, uanset hvor du er henne i verden. 

Umiddelbart kan vi dog ikke give Slingboxen mere end ud 3 ud af 6 i karakter. Den har ganske enkelt for mange mangler især i forhold til danske tv-forhold.

Den understøtter ikke dvb-c (digitalt kabel tv), har ikke HDMI, iPad-app'en SlingPlayer Mobile til iPad kunne være designet mere lækkert, og app'en koster vanvittige 170 kroner.

Desuden er du tvunget til at investere i ekstraudstyr for at være sikker på at få boksen til at fungere optimalt. 

Men ser vi på den samlede løsning med Denver DVBC-109HD som harddiskoptager og hele setuppet koblet på nettet via stikkontakten, er det noget nær genialt.

Den løsning fortjener karakteren 5 ud 6. Det er tæt på en religiøs oplevelse at få det hele til at fungere, selv om det er svinedyrt og teknisk besværligt. 

Løsingen giver dig dog friheden til at se dine dyrt betalte tv-kanaler, når du har lyst, og ikke mindst optage udsendelser efter behag, selv om du ikke er hjemme.

Det er ganske enkelt med til at gøre din iPad så meget bedre, og hvis du holder af at se tv, er det dyre setup pengene værd. Men du skal være lidt af en teknisk wunderkind for at få det op at køre - så er du advaret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere