Lille fremgang for AMD

Fronten i processorkrigen mellem AMD og Intel står næsten fast. AMD er gået lidt frem, men kun hvis man sammenligner med sidste år. Sammenligner man med sidste kvartal, er det i stedet Intel, der er gået frem. Der er fremgang i salget af processorer til bærbare computere.

AMD er gået en anelse frem i andet kvartal af 2003, hvor processor-giganten Intel må høste en lille tilbagegang.

Det har analysebureauet Mercury Research beregnet. Der er dog tale om meget små ændringer - typisk på tiendedele procentpoint. AMD er gået fra en markedsandel på 15,6 til 15,7 procent af det globale marked for processorer, mens storebror Intel er gået fra 82,8 til 82,5 procent.

De øvrige producenter, der blandt andre rummer Transmeta, har sammenlagt 1,8 procent, hvilket er en fremgang på 0,1 procentpoint.

AMD har dog ikke grund til at juble over den lille sejr, vurderer analytikerne, for andet kvartal 2002, som er sammenligningsgrundlaget, var en katastrofe for firmaet. Da udkæmpede AMD en priskrig med Intel og sloges desuden med overfyldte lagre.

En sammenligning med første kvartal 2003 ser heller ikke lys ud for AMD, der er gået tilbage fra 16,6 procent af chipmarkedet, mens Intel er gået frem fra 81,7 procent.

Det er også værd at bemærke, at det samlede antal processorer, der blev solgt i perioden, var lavere end samme kvartal sidste år på trods af, at salget af pc'er faktisk steg. Det kan dog skyldes, at der har været store lagre hos pc-producenterne.

Men producenterne af processorer til bærbare computere har grund til at juble, for der var rekord i antal solgte enheder i det segment. Chipproducenterne tjener typisk mere på bærbare enheder end på processorer til stationære pc'er.

Ser man på omsætningen i beløb i stedet for antal, var der også tale om en pæn vækst, beretter brancheforeningen Semiconductor Industry Association. I andet kvartal omsatte chip-producenterne for 256 milliarder kroner, en fremgang på 10 procent fra sidste år.

Sammenligner man med første kvartal, gik Europa som ét marked 4,1 procent tilbage, hvor USA gik frem med 3,6 procent. Sammenligner man et helt år ad gangen, ser det lysere ud for Europa, der er gået 12,3 procent frem, hvor USA er gået 3,7 procent tilbage.

Analytikerne ser nu frem til de store satsninger fra de to duellanter i efteråret. Det gælder AMD's lancering af 64 bit-processoren Athlon64 23. september og derefter Intels processor med kodenavnet Prescott, der skal afløse Pentium 4, og som sandsynligvis får navnet Pentium 5.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere