SCO forlanger 4.500 kr. per Linux-processor

Amerikanske SCO vil have, at alle, som bruger Linux på servere, skal betale 4.500 kroner per processor i serveren til firmaet. Det er prisen for den kode i Linux, som SCO mener at eje.

SCO har nu meldt klart ud, hvad firmaet vil have, at Linux-brugerne skal betale for den kode, som de ifølge SCO bruger uden tilladelse:

699 dollar eller cirka 4.500 kroner per processor i hver server.

Det er samme pris, som SCO forlanger for sin kommercielle Unix, Unixware. Indtil videre har SCO kun sat pris på servere, men firmaet vil også have penge fra dem, som bruger Linux på stationære pc'er. Beløbet er bare ikke besluttet endnu.

Det nye produkt kaldes for SCO Intellectual Property License for Linux. Det blev annonceret bare en dag efter, at Red Hat havde sagsøgt SCO.

- Licensen giver dig ret til at køre produktet. Du kan ikke se kildekoden, og du kan ikke komme med forslag til ændringer, siger Blake Stowell, der er talsmand for SCO.

Han afviser, at SCO's nye licens er i direkte modstrid med Linux' GPL-licens (General Public License), der ellers siger, at Linux' open-source kode ikke må blandes med privat-ejet kode. Stowell siger, at den nye licens kører ved siden af.

Ifølge SCO's beskrivelse af produktet bliver kunder, som køber licensen, friholdt for tidligere og fremtidige krav i forbindelse med misbrug af SCO's copyright i Linux-distributionerne.

Den meget omdiskuterede sag startede i marts måned, da SCO krævede en milliard dollar i erstatning fra IBM, fordi IBM angiveligt havde brugt noget af SCO's kode i sine produkter uden tilladelse. Siden har SCO meddelt, at firmaet også kan sagsøge alle Linux-brugerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere