Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Fyrede Intel-ansatte kan beholde optioner

Chipproducenten Intel er dømt til at lade sine tidligere danske medarbejdere beholde deres aktieoptioner i selskabet. 90 medarbejdere står i kø for at få retten til fortjenesten på selskabets aktier, og regningen kan løbe op i et trecifret millionbeløb.

De tidligere ansatte i Intels hedengangne afdeling i Danmark har ret til at beholde deres aktieoptioner, selvom de blev fyret, da selskabet lukkede for to år siden.

Omkring 300 danske medarbejdere mistede deres job, da Intel lukkede sin afdeling for netværksudvikling herhjemme. Chipproducenten forsøgte også at forhindre de ansatte i at beholde deres optioner.

Nu har Sø- og Handelsretten slået fast, at to tidligere medarbejdere er optionernes rette ejermænd. Dermed har Intel udsigt til en stor regning, fordi yderligere 90 ansatte har afventet udfaldet af den principielle sag.

HK har ført sagen på vegne af de to medarbejdere, hvis optioner skønnes at være sammenlagt 455.000 kroner værd.

- Vi er meget tilfredse med, at vi har fået en afgørelse, der siger, at aktieoptioner er et vederlag for arbejde, man har udført. Når man har fået optionen, så er det ens egen. Det er ikke noget, der kan tages fra dig igen, og det er heller ikke noget, du skal optjene, siger formand for fagforbundet HK/Service og IT-ordfører i HK, Karin Retvig.

Aktieoptioner til ansatte giver dem ret til at købe et selskabs aktier til en bestemt, ofte favorabel kurs og score gevinsten, hvis aktien er steget i forhold til købskursen.

Ingeniørforeningen i Danmark har tidligere opgjort, at de fyrede Intel-medarbejdere havde optioner på aktier, der var 400 millioner kroner værd, men kunne ikke sige noget generelt om, hvor meget medarbejderne skulle betale for aktierne.

Ifølge Ritzau ventes Intel at anke afgørelsen til Højesteret. Selskabet har omkring 80.000 ansatte verden over, som ligger inde med aktieoptioner, som en del af deres løn.

Intel har tidligere været ude og advare Danmark om at gøre det til en dårlig forretning for udenlandske selskaber at investere i Danmark. Det skete i sommeren 2001, da Novo i en lignende sag blev dømt til at lade en medarbejder, der forlod selskabet, beholde sine optioner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere