Fyrede Intel-ansatte kan beholde optioner

Chipproducenten Intel er dømt til at lade sine tidligere danske medarbejdere beholde deres aktieoptioner i selskabet. 90 medarbejdere står i kø for at få retten til fortjenesten på selskabets aktier, og regningen kan løbe op i et trecifret millionbeløb.

De tidligere ansatte i Intels hedengangne afdeling i Danmark har ret til at beholde deres aktieoptioner, selvom de blev fyret, da selskabet lukkede for to år siden.

Omkring 300 danske medarbejdere mistede deres job, da Intel lukkede sin afdeling for netværksudvikling herhjemme. Chipproducenten forsøgte også at forhindre de ansatte i at beholde deres optioner.

Nu har Sø- og Handelsretten slået fast, at to tidligere medarbejdere er optionernes rette ejermænd. Dermed har Intel udsigt til en stor regning, fordi yderligere 90 ansatte har afventet udfaldet af den principielle sag.

HK har ført sagen på vegne af de to medarbejdere, hvis optioner skønnes at være sammenlagt 455.000 kroner værd.

- Vi er meget tilfredse med, at vi har fået en afgørelse, der siger, at aktieoptioner er et vederlag for arbejde, man har udført. Når man har fået optionen, så er det ens egen. Det er ikke noget, der kan tages fra dig igen, og det er heller ikke noget, du skal optjene, siger formand for fagforbundet HK/Service og IT-ordfører i HK, Karin Retvig.

Aktieoptioner til ansatte giver dem ret til at købe et selskabs aktier til en bestemt, ofte favorabel kurs og score gevinsten, hvis aktien er steget i forhold til købskursen.

Ingeniørforeningen i Danmark har tidligere opgjort, at de fyrede Intel-medarbejdere havde optioner på aktier, der var 400 millioner kroner værd, men kunne ikke sige noget generelt om, hvor meget medarbejderne skulle betale for aktierne.

Ifølge Ritzau ventes Intel at anke afgørelsen til Højesteret. Selskabet har omkring 80.000 ansatte verden over, som ligger inde med aktieoptioner, som en del af deres løn.

Intel har tidligere været ude og advare Danmark om at gøre det til en dårlig forretning for udenlandske selskaber at investere i Danmark. Det skete i sommeren 2001, da Novo i en lignende sag blev dømt til at lade en medarbejder, der forlod selskabet, beholde sine optioner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

14. maj 2025 | Læs mere


Computerworld Summit 2025, København – AI transforming business

Årets uomgængelige konference for dig, der er med til at træffe beslutninger om din organisations teknologiske fremtid, og vil have det samlede overblik over aktuelle tendenser i IT-branchen.

27. maj 2025 | Læs mere


Årets CIO 2025

Vi skal finde Årets CIO 2025 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

03. juni 2025 | Læs mere