Artikel top billede

(Foto: www.lelesandrini.it /)

Robin Hood-hackere vil dræne dit kreditkort

En hacker-gruppe vil lænse dit kreditkort og give pengene til de hjemløse.

Læs også:
Eksploderer Facebook og går i sort i næste uge?

Modedille: Hack og offentliggør alt på nettet

De berygtede hacktivister, som kalder sig henholdsvis Anonymous og TeaMp0isoN, har slået pjalterne sammen om en kreditkortsvindel-kampagne, der har til hensigt at ramme bankerne.

Udbyttet fra tømningen af kreditkort skal doneres til velgørenhedsorganisationer og til de grupper, der demonstrerer mod den amerikanske finanspolitik.

Det skriver Computerworlds søstermagasin, den amerikanske udgave af PCWorld.

Operation Robin Hood

De to hacker-grupper har skabt en alliance, der kalder sig for pOisAnon, og de har døbt aktionen for Operation Robin Hood.

Referencen til den engelske eventyrhelt er åbenbar, da han også stjal fra de rige og gav til de fattige.

"Operation Robin Hood har til hensigt at give pengene tilbage til dem, der er blevet svindlet af systemet og vigtigst af alt til dem, som er blevet snydt af bankerne," lyder det i en udtalelse fra pOisAnon.

Den kreditkortsvindel, som gruppen hævder at stå bag, skulle allerede være sat i gang. Pengene er ifølge hacktivisterne taget fra blandt andet Bank of America, Chase og CitiBank.

CitiBank undersøger i øjeblikket påstandene, men vil ikke udtale sig til medierne, skriver PCWorld, der ligeledes har forsøgt at få en kommentar fra Visa Europe, uden held.

Banken dækker tabet

Hacktivisterne hævder, at aktionen ikke vil ramme enkeltpersoner, fordi folk, der udsættes for kreditkortsvindel, får tabet godtgjort af kreditkortselskaber eller banker.

En talsmand fra CitiBank påpeger dog, at reglerne er forskellige fra land til land, og at der er tidsfrister for, hvornår de ulovlige transaktioner har fundet sted, til de bliver anmeldt. Anmeldes tyverierne ikke inden for denne tidsfrist, skal banken ikke dække tabet.

Hvis man har mistanke om svindel, skal det derfor rapporteres så hurtigt som mulig, lyder det fra banken, der også siger, at velgørenhedsorganisationerne skal betale donerede beløb tilbage, hvis der er mistanke om svindelpenge.

Vi er ikke bange for politiet

Hackergruppen siger helt åbent, at de ikke frygter at blive anholdt.

"Vi er hverken bange for politi, Secret Service eller FBI," hedder i udmeldingen fra hacktivisterne.

Gruppen peger desuden på, at Operation Robin Hood er en videreførelse at en tidligere kampagne, kaldet Operation Cash Back, som opfordrede folk til at tømme deres bankkonti for at straffe bankerne.

Læs også:
Eksploderer Facebook og går i sort i næste uge?

Modedille: Hack og offentliggør alt på nettet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere