Artikel top billede

GPS-rival ser dagens lys - har tårnhøj præcision

Nyt GPS-lignende system skal forbedre nøjagtigheden ned til få centimeter.

Det russiske satellitnavigations-system Glonass, som er en konkurrent til det amerikanske GPS og det europæiske Galileo, er nu tilgængelig på globalt plan. Det melder det russiske nyhedsbureau RIA Novost.

Der er nu 31 Glonass-satellitter i kredsløb - de tre sidste blev sendt op i november. Der er kun brug for 24 for at dække hele verden, resten bliver brugt som reserve.

Russerne fremhæver at der er tale om et civilt system i modsætning til det amerikanske militære GPS og lover at Glonass-signalet er tilgængeligt gratis på ethvert punkt på jordkloden.

Det kræver selvfølgelig at man har en Glonass-modtager - indtil nu findes der kun nogle få smartphones som iPhone 4S og Motorola Razr med Glonass-understøttelse.

Qualcomm vil indbygge en Glonass-modtager i sine kommende Snapdragon-CPU'er.

Glonass skal ikke bruges alene, men kombineres med GPS-signaler for at give en højere præcision. Ifølge denne infografik skulle det være muligt at forbedre nøjagtigheden til få centimeter med kombinationen af GPS og Glonass. I øjeblikket ligger nøjagtigheden i GPS-systemet på 1-3 meter.

Ligesom andre rumprojekter har Glonass også været ramt af tilbageslag. I december sidste år styrtede en raket med tre satellitter i havet. Men nu skulle den russiske GPS-konkurrent altså være klar.

I det kommende år skal der investeres op mod 10 mia. kroner i at udbygge og optimere systemet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere