Mozilla genudgiver Firefox 9

En fejlrettelse i version 9 gav nedbrud, så dagen efter udkom Firefox 9.0.1.

Computerworld News Service: Dagen efter udgivelsen af Firefox 9 frigav Mozilla en opdateret version uden den rettelse, der i mellemtiden havde fået browseren hos visse brugere på både Mac, Linux og Windows til at crashe.

Mozilla frigav onsdag Firefox 9.0.1, hvilket fik en bruger til at frygte, at der var ugler i mosen, fordi opdateringen kom lige i hælene på version 9.

"Jeg ser link til Firefox 9.0.1, hvorfor bliver den udgivet nu? Er det svindel?" spørger en bruger, der identificerer sig selv som "hclarkjr" på et af Mozillas supportfora.

Også i andre debattråde bliver der spurgt om, hvorfor Mozilla så hurtigt opdaterer Firefox.

Selvom Mozilla ikke udspecificerer i udgivelsesnoterne til 9.0.1, hvorfor det var nødvendigt at genudgive browseren, så oplyser udviklerne, at opdateringen skyldes rapporter om nedbrud hovedsagligt hos Mac-brugere, selvom også udgaverne på Linux og Windows var ramt.

"Vi byggede Firefox 9.0.1 efter at have fjernet rettelsen af fejl 708572," skriver Alex Keybl, der er projektleder for udvikling på Mozillas udgivelsesteam, på Bugzilla. "Vi har frigivet Firefox 9.0.1 til alle platforme. Selvom vi vurderer, at Windows i store træk går fri, så har vi besluttet også at opdatere til 9.0.1 på Windows."

Bugzilla er Mozillas database over ændringer og fejl.

Mozillas udviklere løste problemet ved blot at fjerne en rettelse, der tidligere var udført. Det var denne rettelse, der fik browseren til at crashe, hvis brugeren havde tilføjet visse værktøjslinjer.

Hasteopdateringen, der udkom onsdag, er den anden af slagsen fra Mozilla på de sidste 30 dage: 21. november udkom Firefox 8.0.1 for at løse et problem med mange nedbrud af browseren på Mac OS X. Årsagen til disse nedbrud viste sig at have noget at gøre med Apples opdatering af Java tidligere på måneden.

Brugere, som nåede at opgradere til Firefox 9 før udgivelsen af version 9.0.1, kan opdatere til nyeste version ved at gå ind i "Om Firefox" fra menuen "Firefox" på Mac eller ind i "Om Firefox" fra menuen "Hjælp" under Firefox-knappen på Windows, og her godkende installationen af den nye version.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere